ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Χωρίς προβλήματα η έναρξη των Πανελλαδικών στην Πελοπόννησο

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις στην Πελοπόννησο και με δηλώσεις του ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Πέτρος Μισθός, αφού ευχήθηκε τα καλύτερα σε μαθητές και γονείς, πρόσθεσε ότι «σήμερα, πρώτη μέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, όλα λειτούργησαν απόλυτα ικανοποιητικά και ομαλότατα». Τα θέματα, είπε, δόθηκαν εγκαίρως και όλος ο εκπαιδευτικός μηχανισμός στην περιφέρεια ήταν στη θέση του και ανταποκρίθηκε άψογα.

Παράλληλα, με αφορμή τις εξετάσεις, γενικότερα σε γυμνάσια και λύκεια την περίοδο αυτή, υπογράμμισε ότι το «εξεταστικό» δεν θα πρέπει να είναι κυρίαρχο θέμα στην εκπαίδευση κι ότι ως χώρα και με ευθύνη όλων έχουμε μυθοποιήσει το ζήτημα αυτό κι έχουμε συμβάλει λιγότερο στο θέμα αναμόρφωσης προγραμμάτων σπουδών.

Όσον αφορά στο ζήτημα των συνενώσεων των σχολείων, δήλωσε ότι στα όρια της περιφέρειας Πελοποννήσου καμιά συνένωση σχολικής μονάδας δεν έγινε που να μην απαιτείται από το συμφέρον των μαθητών. «Δεν ευσταθεί κανένα επιχείρημα κανενός πατριδοκάπηλου που να λέει ότι κλείνει το σχολείο, κλείνει και το χωριό» είπε χαρακτηριστικά. «Εγώ σκέφτομαι το παιδί και μόνο το παιδί και δεν πρέπει να εμποδίζουμε να φτιαχτούν ισχυρές δομές στην εκπαίδευση» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: