ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Καταδικάστηκε ο παππούς των δύο ελληνόπουλων

Με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον παππού των δύο ελληνόπουλων, που εμπλέκονταν στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια, τον Φεβρουάριο του 2006.

Ο ηλικιωμένος κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή και της ψευδορκίας μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, γνώριζε για την εμπλοκή των εγγονών του στη μυστηριώδη εξαφάνιση του ανήλικου αγοριού, αλλά την απέκρυψε από τις διωκτικές αρχές. Η δε κατηγορία της υπόθαλψης αφορούσε την περίπτωση των τριών άλλων παιδιών, που κατηγορούνταν για την υπόθεση.

Προηγουμένως κατά την απολογία του, αρνήθηκε τις κατηγορίες, που του αποδίδονται, επιμένοντας ότι τα εγγόνια του δεν έχουν καμία ανάμειξη στην υπόθεση.

Στο δικαστήριο κατέθεσε, επίσης, η μητέρα του άτυχου Άλεξ, Νατέλα, η οποία εξέφρασε αγανάκτηση της για ταλαιπωρία που υφίσταται τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2009 το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης είχε κρίνει ένοχους τούς συνολικά πέντε ανήλικους κατηγορούμενους, που εμπλέκονταν στην υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Άλεξ για τις κατηγορίες της μη σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της περιύβρισης νεκρού. Τους επέβαλε δε αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: