ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Καταδίκη Έλληνα δασκάλου για παιδεραστία στη Γερμανία

Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό ο Έλληνας δάσκαλος του δημοτικού σχολείου του Βούπερταλ της Γερμανίας, που παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες μαθήτριες.

Όπως έχουν καταθέσει τα θύματα, ο δάσκαλος ήταν πρόθυμος να βοηθήσει τις μαθήτριες στη μελέτη τους, μετά το πέρας των μαθημάτων, ώστε να τις απομονώνει και να επιδίδεται στο νοσηρό πάθος του.
Σημειώνεται ότι η δευτεροβάθμια ποινή είναι μεγαλύτερη από την πρωτόδικη.

Από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Βούπερταλ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 17.03.11 καταδικάστηκε από το ποινικό δικαστήριο του Βούπερταλ ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας ο οποίος κατηγορούνταν για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών.
Η ποινή φυλάκισης που του καταλογίστηκε είναι 1 χρόνος και 9 μήνες με αναστολή και ακόμη υποχρεούται να καταβάλλει το ποσό των 1200 Ευρώ σε ένα ίδρυμα για παιδιά.

Αίσθηση προκάλεσε στην τοπική κοινότητα,  ότι η Γερμανίδα δικαστής που εξέδωσε την απόφαση κ. Sauter-Glücklich, επέρριψε ευθύνες στους Έλληνες συντονιστές που ήταν υπεύθυνοι για το Δημοτικό Σχολείο της πόλης, γιατί ενώ είχαν γίνει αποδέκτες παραπόνων από γονείς και μαθήτριες, « δεν αντέδρασαν για να αποτρέψουν το σκάνδαλο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: