ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ο δρόμος έχει την δική του...ιστορία!

Ταλαιπωρία, σημαντικές ζημιές σε οχήματα , αλλά και τροχαία ατυχήματα , είναι το καθημερινό φαινόμενο στον περιφερειακό δρόμο που ενώνει τις εθνικές οδούς Πατρών-Αρχ. Ολυμπίας και Πύργου- Κυπαρισσίας. Ο δρόμος αυτός που όπως είναι γνωστό διέρχεται από τις «Κολυρέικες Παράγκες», θυμίζει περισσότερο το γιοφύρι της ?Άρτας που όπως λέει ο μύθος «ολημερίς το έφτιαχναν και το βράδυ γκρεμιζόταν».
Μόνο που εδώ δεν πρόκειται για μύθο , αλλά για χρόνια πραγματικότητα ενός πολυσύχναστου σημείου , από νταλίκες, λεωφορεία , τρακτέρ και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, που έχει την υποδομή ενός αγροτικού δρόμου!
Ευνόητο είναι πως όταν πάνω από το «χιλιομπαλωμένο» οδόστρωμα , περνάει μια νταλίκα ?εξήντα τόνων , να σημειώνονται καθιζήσεις και λακκούβες μεγάλου διαμετρήματος.
Τέτοια είναι η χρησιμότητα του περιφερειακού δρόμου του Πύργου, που χρησιμοποιείται με μεγάλη συχνότητα για την αποφυγή της κίνησης εντός της πόλης από ασθενοφόρα, ταξί, επαγγελματίες, ιδιώτες , τουρίστες κ.α.
Εξυπηρετεί«Ο δρόμος αυτός μας εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό για να αποφύγουμε τη μεγάλη κίνηση και περνάμε πολλές φορές από αυτόν. Όμως στην κατάσταση που βρίσκεται , περισσότερα προβλήματα μας δημιουργεί παρά διευκόλυνση» ανάφερε ο πρόεδρος του σωματείου ταξιτζήδων στην περιοχή Πύργου Κώστας Καββαθάς. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν βρέχει που το οδόστρωμα μετατρέπεται σε λίμνη και οι λακκούβες , είναι πραγματική απειλή κυρίως για όσους είναι ξένοι στην περιοχή. «Οι ζημιές που σημειώνονται στα οχήματά μας είναι σημαντικές και πολύ συχνές. Εγώ είμαι έμπορος και περνάω καθημερινά και αρκετές φορές από εδώ. Πρέπει κάτι να γίνει για να απαλλαγούμε από αυτό το βραχνά» ανέφερε ο Αντ. Τσιπολίτης.
ΑτυχήματαΔεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που διερχόμενοι για να αποφύγουν τις αλλεπάλληλες λακκούβες , βρέθηκαν χωρίς να το καταλάβουν στο γειτονικό κανάλι! «Τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα μέσα στο κανάλι , τα οποία ανήκαν επί το πλείστον σε οδηγούς που δε γνωρίζουν το δρόμο. Σε δύο περιπτώσεις έβγαλα τους επιβάτες που ήταν εγκλωβισμένοι μέσα στο κανάλι» τόνισε ο κάτοικος της περιοχής Ευάγγ. Σούτας.
Όμως και ο έντονος ?θόρυβος από τις σούστες των μεγάλων αυτοκινήτων , δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα στους περίοικους αφού όπως εξηγεί ο Χρυσ. Σούτας «πεταγόμαστε κάθε βράδυ ξαφνικά από τον ύπνο μας!»
Από την πλευρά του δήμου Πύργου το αμέσως προσεχές διάστημα και εφόσον το επιτρέπει ο καιρός , θα ξεκινήσουν εργασίες ασφαλτόστρωσης και επικάλυψης των λακκουβών.
Ωστόσο σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πύργου Βασίλη Παναγόπουλο πρόκειται για δρόμο που ενώνει δύο εθνικές οδούς ο οποίος δεν έχει την κατάλληλη υποδομή και ότι διορθώσεις να κάνει ο δήμος «ζυμώνει». Όπως εξήγησε ο κ. Παναγόπουλος ήδη έχει συνταχτεί μελέτη ύψους 1 εκατ. ευρώ για το ξήλωμα και τη θεμελίωση του δρόμου, η οποία όμως θα πρέπει χρηματοδοτηθεί?
 
ellinas

Δεν υπάρχουν σχόλια: