ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Χτύπησαν 4 αστυνομικούς με καλάσνικοφ


Δύο νεκροί και δύο τραυματίες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είναι ο θλιβερός απολογισμός του αιματηρού περιστατικού που σημειώθηκε στις 18:50 το απόγευμα της Τρίτης, στη συμβολή της οδού Περικλέους και Παντελή Νικολαΐδη, στην περιοχή του Ρέντη.

Δύο εκ των τεσσάρων, ηλικίας 22 και 23 ετών, υπέκυψαν στα τραύματά τους, οι άλλοι δύο νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Ρέσσος, δήλωσε ότι ένας αστυνομικός οδηγήθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο, καθώς μία σφαίρα έχει σφηνωθεί στο κεφάλι του, αλλά τελικά λίγο μετά τις 21:40 ξεψύχησε. Ο τρίτος φέρει διαμπερές τραύμα στο αριστερό πόδι, δίχως να διατρέχει κάποιο κίνδυνο για τη ζωή του, και ο τέταρτος έχει τραυματιστεί στην αριστερή βουβωνική χώρα, με ρήξη στη μηραία αρτηρία.

Από τους άλλους τέσσερις αστυνομικούς, που είχαν φτάσει στο σημείο, για να ενισχύσουν τους τέσσερις συναδέλφους τους, οι δύο δέχτηκαν σφαίρες στα κράνη και οι άλλοι δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα, χωρίς να τραυματιστούν.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένονται και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας για τα δύο όπλα (ένα καλάζνικοφ και ένα πιστόλι) που βρέθηκε στο τζιπ, στο οποίο επέβαιναν και στη συνέχεια εγκατέλειψαν οι δολοφόνοι. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι δράστες ανήκουν σε συμμορία που απαρτίζεται από σκληρούς κακοποιούς από την Αλβανία και ομογενείς από τη Ρωσία και εξετάζεται το αν αυτοί εμπλέκονται στη δολοφονία του 45χρονου ομογενή, ιδιοκτήτη περιπτέρου, στις 8 Φεβρουαρίου 2011 στα Άνω Λιόσια.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ αναφέρει ότι στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν είκοσι τρεις κάλυκες καλάσνικοφ, δεκαεφτά κάλυκες των 9mm και εννέα βολίδες. Επίσης, μετά από έρευνα στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκε ένας γεμιστήρας πιστολιού με πέντε φυσίγγια.


                              Οι δύο αστυνομικοί που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος




To χρονικό του αιματηρού περιστατικού και το «ύποπτο» όχημα

Η καταδίωξη ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έλαβαν σήμα- για ένα όχημα που είχε τεθεί υπό παρακολούθηση εδώ και καιρό, καθώς άλλαζε συνεχώς πινακίδες κυκλοφορίας. Εντός του Ι.Χ. βρίσκονταν τρεις άγνωστοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. καταδίωκαν το τζιπ, όταν ξαφνικά οι επιβαίνοντες σε αυτό πυροβόλησαν με καλάσνικοφ με αποτέλεσμα οι σφαίρες να χτυπήσουν τους διώκτες τους.
Κάποια στιγμή το αμάξι, μάρκας Volvo, το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένο, προσεγγίστηκε από δεκάδες αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. στην οδό Περικλέους. Οι τρεις δράστες αφού κατέβηκαν απ' αυτό, έστρεψαν τα καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών και τους γάζωσαν με περισσότερες από 100 σφαίρες.


                                        (To σημείο της αιματηρής συμπλοκής)



Λίγο μετά τις 20:00 εντοπίστηκε το αυτοκίνητο, μάρκας Volvo, σε περιοχή μεταξύ του Μοσχάτου και του Ρέντη, επί της οδού Παλαιολόγου. Μέσα στο όχημα βρέθηκαν τα καλάσνικοφ και το πιστόλι που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Το αυτοκίνητο καθώς και το καλάσνικοφ και το πιστόλι που είχαν αφήσει μέσα οι δράστες, μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πινακίδες είχαν κλαπεί στις 17/01/10 από όχημα Ford σε μάντρα στη Νέα Ερυθραία μαζί με οκτώ αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων, επίσης μάρκας Volvo, χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας.

Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου της περιοχής

Κάτοικος της περιοχής, σε ερώτηση αν είδε το γεγονός απάντησε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι του και έπεσε στο πάτωμα ακούγοντας τους πυροβολισμούς. «Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το όχημα είχε τεθεί υπό παρακολούθηση

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχε τεθεί υπό παρακολούθηση τον τελευταίο καιρό, καθώς κυκλοφορούσε συνεχώς με διαφορετικές πινακίδες.



«Χτενίζει» την περιοχή η ΕΛ.ΑΣ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ συμμετέχει από αέρος. Περίπου 150 αστυνομικοί βρίσκονται επί τόπου.



Στάση εργασίας και διαμαρτυρία από την Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Οι συνδικαλιστές της αστυνομίας κήρυξαν για σήμερα Τετάρτη στάση εργασίας από τις 12:00 - 12:30 και διαμαρτυρία έξω απο την Γ.Α.Δ.Α., στη μνήμη των δύο νεαρών συναδέλφων τους που έπεσαν νεκροί από τα πυρά των τριών δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: