ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Έκκληση για ρευστότητα κάνουν οι έμποροι της Πελοποννήσου

Έκκληση για ρευστότητα απευθύνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, για να σωθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις πλήττονται από τις φορολογικές επιβαρύνσεις, τη μείωση των εισοδημάτων, την αύξηση ανεργίας και του κόστους διαβίωσης και έχουν εξαντληθεί από την έλλειψη ρευστότητας.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «οι τράπεζες κλείνουν και άλλο τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς όλους τους τομείς, επιχειρήσεις, ελεύθερους επιχειρηματίες και ιδιώτες, επιβραδύνοντας την έκδοση δανείων».

Οι έμποροι, απευθυνόμενοι στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον καλούν να μην αρκείται σε ευχολόγια, γιατί, όπως σημειώνουν, «δεν μπορεί ο ίδιος ο υπουργός να χαρακτηρίζει "πολιτική ήττα" το κλείσιμο των υγιών επιχειρήσεων, αλλά πρακτικά να μη προβαίνει στη λήψη άμεσων μέτρων διάσωσης της αγοράς».

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι «εκτός από λόγια, χρειάζονται και πράξεις από την πλευρά της κυβέρνησης, για να τονωθεί η αγορά», ενώ προσθέτουν πως «πράξεις προς αυτή την κατεύθυνση δεν συνιστούν προγράμματα που επιχορηγούν επενδύσεις, απαιτώντας ταυτόχρονα από τον επενδυτή πλέον του 50% του προϋπολογισμού. Διότι απλούστατα, όταν ο τραπεζικός δανεισμός είναι μηδενικός, δεν υπάρχουν στις επιχειρήσεις τέτοιου είδους ρευστά διαθέσιμα».

Τέλος, στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τονίζεται ότι «το ζητούμενο της ρευστότητας είναι επιτακτικό. Πρέπει να δουλέψει το χρηματοπιστωτικό σύστημα προς την κατεύθυνση στήριξης της πραγματικής οικονομίας ΤΩΡΑ. Μόνο έτσι θα σωθούν οι ελληνικές μικρές επιχειρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: