ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Κατάληψη του ΠΕ.Κ.Α. Μεγαλόπολης από εργαζομένους

Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας πραγματοποιήθηκε το πρωί κατάληψη στα γραφεία του Περιφερειακού Κλιμακίου Ασφάλισης (ΠΕ.Κ.Α.) στη Μεγαλόπολη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με την έλλειψη γιατρών στα ΠΕ.Κ.Α. Μεγαλόπολης και Τρίπολης και το ΓΑΠ Καλαμάτας. Η κατάληψη ξεκίνησε στις 07:00 και έληξε στις 10:30.

Όπως επεσήμανε με δηλώσεις του ο αναπληρωτής πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σαράντος Αλεξανδρής, «η κατάσταση είναι απαράδεκτη και απελπιστική. Καλούμε τη διοίκηση του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. (Ταμείο Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας) να προκηρύξει θέσεις μονίμων ιατρών και όχι συμβασιούχων, για να υπάρξει συνεχή και απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους».

Ο κ. Αλεξανδρής, σχολιάζοντας το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που καταδικάζει της καταλήψεις κτηρίων, δήλωσε ότι «οι αποφάσεις του Τατούλη θα μείνουν στα χαρτιά» και το χαρακτήρισε «μνημείο αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων».

Τέλος, με αφορμή την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας να διακόψει από τις 10 Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους της Δ.Ε.Η. και του Δημοσίου κάλεσε το Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. και τον ΟΠΑΔ να εξοφλήσουν τα χρέη στους φαρμακοποιούς, για να μην υπάρξει ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: