ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές στην Πάτρα

Το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα σκοπεύουν να στείλουν περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές, που θα ξεχυθούν στους δρόμους της Πάτρας την Κυριακή το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης.
Τα μέλη των 150 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού» με τις πολύχρωμες στολές τους, τις ευφάνταστες δημιουργίες τους, αλλά και τη ζωντάνια τους, αναμένεται να παρασύρουν στους κεφάτους ρυθμούς τους τόσο τους Πατρινούς όσο και τους επισκέπτες.

Η μεγάλη παρέλαση θα ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής και προπομπός θα είναι η Μπάντα του Δήμου Πατρέων. Θα ακολουθήσουν τα άρματα του καρναβαλικού συνεργείου, με επικεφαλής τον βασιλιά Καρνάβαλο, τον οποίο θα συνοδεύει το άρμα της βασίλισσας, με φτερωτά άλογα και βραζιλιάνικη αισθητική. Τα υπόλοιπα άρματα του δήμου που θα παρελάσουν διαπνέονται από σατιρικό πνεύμα και συνδυάζουν τη διαχρονικότητα του καρναβαλικού πνεύματος με την επικαιρότητα των θεμάτων.

Συγκεκριμένα, θα παρελάσουν τα άρματα «Μας τρώνε με χρυσά κουτάλια», «Ψαροφτερουγίσματα, «Troika Circus», «Καρναβαλικό Μνημόνιο», «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο», «Της Κακομοίρας», «Χορευτική Σκηνή-Συρτάκι», «Φαλακρός Πράκτωρ Θ.Β.-Επιχείρηση Γης Μαδιάμ», και «Ράδιο Αρβύλα». Ακόμη θα παρελάσουν τα άρματα από το καρναβάλι των παιδιών «Μπερδεμένος Τροχονόμος», «Σταθμός Ανεφοδιασμού-Βενζινάδικο» και «Γρηγόρης και Σταμάτης». Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με τον καθιερωμένο σοκολατοπόλεμο από τους Σοκολατορίχτες.

Στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής θα πέσει η αυλαία του καρναβαλιού με την τελετή λήξης στον Μόλο του Αγίου Νικολάου. Στο καλλιτεχνικό μέρος της τελετής θα πάρει μέρος το ιταλικό σχήμα «Accademia Dei Remoti», όπου θα παρουσιάσει το φαντασμαγορικό show του «La Nascita Della Vita …» με χορευτικά και ακροβατικά.
Το show θα έχει ως θέμα τη δημιουργία του κόσμου, ενώ θα συνοδεύεται από υποβλητική και ατμοσφαιρική μουσική. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την καύση του βασιλιά Καρνάβαλου και τη ρίψη πυροτεχνημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: