ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Οκτώ επιθεωρητές για ένα... κεραμίδι


Ούτε έναν, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά οκτώ υπαλλήλους απέστειλε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων για να ελέγξουν αν το κτίριο που αγοράστηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, από το Υπουργείο Παιδείας για να στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο, περιέχει αμίαντο.

Λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά λεφτά βρίσκονται, όταν πρόκειται για ταξιδάκια αναψυχής οκτώ δημοσίων υπαλλήλων στη Γερμανία. Και όλα για μία απλή επιθεώρηση ενός κτιρίου.

Αυτά καταγγέλλουν Έλληνες μετανάστες και γονείς μαθητών, που ταλαιπωρούνται επί χρόνια με την αγορά του ακατάλληλου κτιρίου της οδού Metmanner, το οποίο ρημάζει έρμαιο των διαρρηκτών, αφού το κόστος επισκευής του είναι πολλαπλάσιο από το κόστος αγοράς.

Η οκταμελής επιτροπή, με τα έξοδα πληρωμένα από το Υπουργείο Παιδείας, στις 23.02.11 επισκέφθηκε το Ντίσελντορφ, έμεινε δύο ημέρες, επιθεώρησε για μισή ώρα το σχολείο και στη συνέχεια αναχώρησαν για το Μόναχο, όπου «αυτή την εποχή είναι υπέροχα», όπως λένε ειρωνικά οι καταγγέλλοντες.

«Το ταξίδι αυτό με τα έξοδα πληρωμένα για 8 άτομα από τον Έλληνα φορολογούμενο, γίνεται τη στιγμή που το υπουργείο δεν πληρώνει ούτε τη συμμετοχή στα εισητήρια των παιδιών μας για να πηγαίνουν σχολείο», λένε με αγανάκτηση οι γονείς.

«Ο αριθμός τώρα των υπαλλήλων του ΟΣΚ που ταξίδεψαν είναι το λιγότερο υπερβολικός, σχολιάστηκε αρνητικά από την ομογένεια ...  Διερωτώμαι πως είναι δυνατόν να σπαταλούνται τόσα χρήματα του ελληνικού λαού για να κάνουν τζάμπα ταξίδια στο εξωτερικό διάφοροι πρόεδροι, γραμματείς προέδρων!!, αντιπρόεδροι, μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι κ.λ.π., ειδικά αυτή την περίοδο που ο Ελληνικός λαός καλείται να σφίξει το ζωνάρι, γιατί κανείς άνθρωπος με στοιχειώδη εξυπνάδα δεν μπορεί να δεχτεί ότι ήταν όλοι τους απαραίτητοι», αναφέρει μεταξύ άλλων ο μετανάστης Ν. Παπαδόπουλος σε επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και το Γενικό Προξενείο .

Δεν υπάρχουν σχόλια: