ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Παράνομα καταστήματα και οχήματα με πετρέλαιο... θέρμανσης

Στην αναστολή λειτουργίας δύο νυχτερινών καταστημάτων στο Ηράκλειο προέβη το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν, σήμερα τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ διενήργησαν έλεγχο σε έξι επιχειρήσεις, όπου διαπιστώθηκε η μη εφαρμογή των διατάξεων του φορολογικού νόμου και καταλογίσθηκαν συνολικά 51 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι οι εξής:

- Μ. Τρουλινου Μ. Βασιλάκης ΟΕ, με διακριτικό τίτλο "Bar Palazzo Bar- Restaurant", Επιμενίδου και Κοτζιά, Ηράκλειο.

- Γ. Πολυχρονάκης & ΣΙΑ ΟΕ, με διακριτικό τίτλο "Bigfish", Αρχ. Μακάριου & Σοφ. Βενιζέλου 17, Ηράκλειο.

Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ προέβησαν στην σφράγιση της επαγγελματικής εγκατάστασης των επιχειρήσεων.

Στο μεταξύ, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, τις προηγούμενες μέρες, πραγματοποίησε ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Από τους συγκεκριμένους ελέγχους στο Νομό Μεσσηνίας, προέκυψε ότι ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2011 ως 2-3-2011 διέθεσε στην κατανάλωση ποσότητα πετρελαίου κίνησης 243.200 λίτρων, για την οποία δεν προέκυψε βάσει εγγράφων στοιχείων η νόμιμη προέλευση κατοχή και, κυρίως, η προηγούμενη καταβολή των δασμών και λοιπών φόρων που αναλογούν. Ιδιοκτήτης άλλου πρατηρίου διέθεσε στην κατανάλωση ποσότητα πετρελαίου κίνησης 29.180 λίτρων, για την οποία επίσης δεν προέκυψε βάσει εγγράφων στοιχείων η νόμιμη προέλευση κατοχή και κυρίως η προηγούμενη καταβολή των δασμών και λοιπών φόρων που αναλογούν, ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης 21.235 λίτρων. Ακόμα, ο ιδιοκτήτης δεν είχε εκδώσει παραστατικά στοιχεία αξίας 18.049 ευρώ και ποσότητα 82.000 λίτρων νοθευμένου και μη εμπορεύσιμου υγρού καυσίμου, που παρήχθη από την ανάμειξη πετρελαίου κίνησης ή θέρμανσης και παλαιών (καμένων) λαδιών αυτοκινήτων. Το συγκεκριμένο προϊόν που διακινείται παράνομα μολύνει το περιβάλλον και προκαλεί φθορά στον κινητήρα του οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: