ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Συνεργασία και δωρεά για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

 

Ευχαριστήρια επιστολή προς το διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΕΜΕS Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο έστειλε αυτές τις μέρες ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος, για την απόφαση του πρώτου να δωρίσει τη μελέτη αναδιαρρύθμισης του ισογείου του νοσηλευτικού ιδρύματος, έκτασης 1.100 τ.μ. περίπου, όπου στεγάζονται τα εξωτερικά ιατρεία.
Με την επιστολή, ο κ. Μπόζος ενημερώνει τον κ. Κωνσταντακόπουλο ότι σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Δ.Σ. του νοσοκομείου ενέκρινε την αποδοχή της δωρεάς.
Ενώ προσθέτει: «Η απόφασή σας για τη δωρεάν διάθεση της μελέτης είναι ιδιαίτερης βαρύτητας και σημασίας για τη μελλοντική λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και την κατοχύρωση του ρόλου του στο σύγχρονο υγειονομικό περιβάλλον της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επιπλέον, η προσφορά σας αυτή επιταχύνει ιδιαίτερα τις διαδικασίες αναδιαρρύθμισης, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να ακολουθηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, που πιθανόν θα είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της μελέτης μέχρι και δύο έτη. Το Δ.Σ. και εγώ προσωπικά σάς ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την προσφορά σας αυτή».
Συνεργασία με Costa Navarino
Η δωρεά από τον κ. Κωνσταντακόπουλο προέκυψε, όταν ο ίδιος ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, ο οποίος, μέσω επιστολής, του ζητούσε να χρηματοδοτήσει τη μελέτη, ώστε να είναι δυνατόν το νοσοκομείο να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ. Η μελέτη αυτή θα έπρεπε να είναι πλήρης (κτιριολογική, μηχανολογική, ηλεκτρολογική), εγκεκριμένη από τη Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΥΥΚΑ, συμπεριλαμβανομένων και των τευχών δημοπράτησης.
Σε εκείνη την επιστολή ο κ. Μπόζος σημείωνε: «Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του και της ευθύνης του, άρχισε ήδη μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία με την Costa Navarino.
Πέραν της οργάνωσης, με μεγάλη επιτυχία, της εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Costa Navarino και της δημιουργίας Τράπεζας Αίματος, ενέργεια για την οποία σας εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, αλλά και τα συγχαρητήριά μας για το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των συνεργατών σας, έχουμε ήδη υποδεχθεί αρκετά περιστατικά πελατών σας, αλλά και υπαλλήλων σας.
Είναι βέβαιο, όσο και αν το απευχόμαστε, ότι με την πάροδο του χρόνου η παροχή υπηρεσιών του νοσοκομείου προς την Costa Navarino θα αναπτυχθεί και θα διευρυνθεί, διότι είμαστε η πλησιέστερη προς εσάς Νοσοκομειακή Μονάδα. Έχω τη γνώμη ότι είναι σημαντικό να νιώθετε ασφαλείς ως προς το θέμα της ιατρικής κάλυψης του προσωπικού και των πελατών σας. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας διαθέτει (σε μικρή κλίμακα) όλες τις απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών της Τριφυλίας. Διαθέτει σύγχρονα Χειρουργεία, Παθολογική, Παιδιατρική, Ορθοπαιδική Κλινική, καθώς και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Διαθέτει επίσης Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, μία από τις καλύτερες της Ελλάδας, πιστοποιημένη με ISO. Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να καλύπτουμε ένα σταθερό αριθμό πελατών σας με νεφρική ανεπάρκεια, που χωρίς την κάλυψη ΜΤΝ είναι αδύνατον να κάνουν διακοπές.
Όμως, το νοσοκομείο, ως ζωντανός οργανισμός, γερνάει και έχει ανάγκη συνεχούς φροντίδας και ενίσχυσης του κτηριακού και μηχανολογικού εξοπλισμού. Με δεδομένη την κατάσταση στη χώρα μας, είναι σχεδόν αδύνατη οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση από το Δημόσιο Ταμείο. Η μόνη πλέον καταφυγή είναι αυτή που ανέκαθεν στις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας έδινε φως και ελπίδα. Είναι οι δωρητές και ευεργέτες».
απο το kyparissiotis blog

Δεν υπάρχουν σχόλια: