ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Δικάζονται μαθητές για καταλήψεις σχολείων

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν στις 24 Μαρτίου μαθητές που φοιτούσαν τη σχολική περίοδο 2008 - 2009 στο Παγκύπριο Διδακτήριο Βόλου και είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου τους.

Τότε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βόλου είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος συγκεκριμένων μαθητών που συμμετείχαν στα 15μελή συμβούλια των Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς φέρονται ότι του επιτέθηκαν όταν εκείνος προσπάθησε να λύσει την κατάληψη.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Βόλου καταγγέλλει σε ψήφισμά του την πράξη αυτή και δηλώνει πως θα βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών που κατηγορούνται άδικα.

Στο προσκήνιο επανέρχεται η υπόθεση της κατάληψης των 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Βόλου το 2008. Μαθητές και των δύο σχολείων θα δικαστούν στις 24 Μαρτίου στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου, λόγω της έγγραφης αναφοράς στην Εισαγγελική Αρχή Βόλου του τότε προέδρου του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Βόλου κατά το σχολικό έτος 2008-2009. Τη μηνυτήρια αναφορά, όπως σημειώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Βόλου, συνυπέγραψαν ένα ακόμη μέλος, η γραμματέας του Συλλόγου, τέσσερις γονείς και η τότε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου.
Στόχος τους ήταν η διακοπή της κατάληψης από τους μαθητές των δύο
συστεγαζόμενων σχολείων στο Παγκύπριο Διδακτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: