ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Eπίσκεψη Ιερώνυμου στην Πάτρα





Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, θα τελεστούν σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Λυκείου και της Εκκλησιαστικής Εστίας της Μητροπόλεως Πατρών.

Το νεόδμητο σχολείο στο οποίο φοιτούν πάνω από 50 μαθητές έχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις και βρίσκεται στην Παραλία Πατρών.

Πρόκειται για ένα σημαντικό απόκτημα για την περιοχή, που έρχεται να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες του Εκκλησιαστικού Λυκείου και απόρων φοιτητών.

Η δημιουργία του ξενώνα ήταν ένας από τους πρώτους στόχους που είχε βάλει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, αναγνωρίζοντας τις κοινωνικές ανάγκες που υπάρχουν. Σήμερα, οι ανάγκες αυτές έχουν διογκωθεί περαιτέρω και η λειτουργία του ξενώνα θα δώσει λύση σε φοιτητές που οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους στηρίξουν οικονομικά.

Το συγκεκριμένο κτήριο ανήκει στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη φιλοξενία οίκου ευγηρίας. Ο σχεδιασμός αυτός, ωστόσο, δεν προχώρησε κι έτσι αποφασίστηκε να φιλοξενηθεί εκεί ο Μητροπολιτικός Φοιτητικός Ξενώνας.

Πηγή: thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια: