ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ήθελαν να πουλήσουν για παλιοσίδερα κλεμμένο φορτηγό





Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε το Σαββατοκύριακο ένας 30χρονος αυτοκινητιστής από το Ηράκλειο, ο οποίος είδε το φορτηγό του να... κάνει φτερά από την Παλλήνη Αττικής, ενώ ήταν φορτωμένο. Το βαρύ όχημα, όπως αποδείχθηκε, είχαν κλέψει δύο Πακιστανοί, με στόχο να το πουλήσουν για παλιοσίδερα, αγνοώντας την αξία της οικοσκευής και των έργων τέχνης που μετέφερε, η οποία υπολογίζεται στα 400.000 ευρώ!

Ο 30χρονος αυτοκινητιστής Νεκτάριος Κοκοσάλης έλειψε μόλις λίγα λεπτά από τις εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας, όπου εργάτες φόρτωναν την νταλίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», μαζί με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και ακόμη ένα άτομο είχε μετακινηθεί σε κοντινή ταβέρνα για να γευματίσουν. Περίπου στις 17:00 το απόγευμα τους ειδοποίησαν ότι το φορτίο είχε τοποθετηθεί και ασφαλιστεί στο βαρύ όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε πλοίο της γραμμής, για να φτάσει στα Χανιά, όπου ήταν ο τελικός προορισμός του.

Μεσολάβησαν ελάχιστα λεπτά μέχρι ο 30χρονος αυτοκινητιστής και η παρέα του να φτάσουν μέχρι την αποθήκη, όπου περίμεναν να βρουν κλειδωμένο το φορτηγό. Κανείς δεν πίστευε στα μάτια του, μπροστά στο θέαμα που αντίκρισαν όταν έφτασαν στον περίβολο των εγκαταστάσεων. Η σιδερένια περίφραξη ήταν ισοπεδωμένη, το λουκέτο στη βαριά πόρτα της κλειστής αποθήκης κομμένο και το φορτηγό άφαντο.

Όπως φάνηκε από το υλικό του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που είχε η αποθήκη, οι δράστες χρειάστηκαν λιγότερο από δύο λεπτά για να πηδήξουν από το μαντρότοιχο, να κόψουν το λουκέτο, να βάλουν μπροστά το φορτηγό, ενώνοντας τα καλώδια της μίζας, και να γκρεμίσουν ό,τι βρήκαν μπροστά τους για να διαφύγουν. Για καλή τύχη όμως τόσο του νεαρού αυτοκινητιστή όσο και του ιδιοκτήτη της οικοσκευής, οι δράστες δεν γνώριζαν πώς να χειριστούν το βαρύ όχημα, το οποίο διαθέτει σύστημα φρένων που απαιτεί εξαέρωση κατά την εκκίνηση, σε διαφορετική περίπτωση μπλοκάρει και παραμένει ακινητοποιημένο.

Ο 30χρονος ιδιοκτήτης του φορτηγού ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία για το περιστατικό. Οι έρευνες που ακολούθησαν καρποφόρησαν, όταν όχημα ιδιωτικής εταιρείας, η οποία εποπτεύει την Αττική Οδό, εντόπισε την νταλίκα εγκαταλελειμμένη καταμεσής του δρόμου, με το φορτίο ευτυχώς ανέγγιχτο. Όπως αποδείχθηκε, οι δράστες δεν μπόρεσαν να διανύσουν περισσότερα από πέντε χιλιόμετρα με μπλοκαρισμένα φρένα.

Όταν διαπίστωσαν πως η νταλίκα δεν κουνούσε ρούπι από το σημείο όπου σταμάτησε, έσπευσαν να εξαφανιστούν, αφήνοντας όμως πίσω τα διαπιστευτήριά τους... Τα διαβατήριά τους και μια κάρτα παραμονής, που βρέθηκαν από τους αστυνομικούς μέσα στην καμπίνα του οχήματος.

Εντοπίστηκαν ακόμη και διαφημιστικές κάρτες εταιρειών ανακύκλωσης μετάλλων, καθώς, όπως φαίνεται, είχαν σκοπό να πουλήσουν την νταλίκα ολόκληρη για... παλιοσίδερα! Οι 20 τόνοι που ζυγίζει θα τους απέφεραν περίπου 4.000 ευρώ, ενώ άγνωστο παραμένει τι σκόπευαν να κάνουν με το πολύτιμο φορτίο του οχήματος.

Παρά την αίσια έκβαση της «οδύσσειας» του 30χρονου Ηρακλειώτη, που έφτασε στα όρια της απόγνωσης αναλογιζόμενος την ευθύνη απέναντι στον ιδιοκτήτη του πολύτιμου φορτίου, οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο όχημα είναι σοβαρές.

Σύμφωνα με τη «Νέα Κρήτη», αφενός οι δράστες κατέστρεψαν το σύστημα των φρένων και τη μίζα του οχήματος, καθώς το έβαλαν μπροστά ενώνοντας τα καλώδια, και αφετέρου το τράκαραν στο μπροστινό τμήμα του, στην προσπάθειά τους να ισοπεδώσουν το μαντρότοιχο της μεταφορικής εταιρείας. Οι ζημιές υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 6.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: Flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: