ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο νέος τσάρος σχηματίζει κυβέρνηση






Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, με τους πολιτικούς αρχηγούς, Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη, σε γραφείο του προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να γίνει η επιλογή των νέων προσώπων που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συμφωνία στη βάση της πρότασης των 7 σημείων μεταξύ Παπανδρέου - Σαμαρά για την 6η δόση, το νέο πρόγραμμα διάσωσης και τη δανειακή σύμβαση.

Κατά την είσοδό του, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί του ευχήθηκαν καλό κουράγιο στο έργο του. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέβαλε το ταξίδι του στη Χίο και περιμένει στην Αθήνα, καθώς δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να πραγματοποιηθεί η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις της προεδρίας.

Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Πρώτος έφθασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης (09:45), ακολούθησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και τελευταίος την πύλη του Προεδρικού πέρασε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Είναι η τρίτη φορά που ήρθα γι αυτό το θέμα. Ελπίζω να είναι η τελευταία», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο. «Σήμερα είναι μία καλή μέρα», ακούστηκε να λέει ο Γ. Καρατζαφέρης.

Μετά το ναυάγιο της επιλογής του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου για το πρωθυπουργικό αξίωμα, στο προσκήνιο επανήλθε το όνομα του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος φέρεται να είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τον Γ. Παπανδρέου, όσο και τον Αντ. Σαμαρά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: