ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Kινεζοι δημοσιογραφοι παρακολουθησαν την διαδικασια παραγωγης λαδιου στη Κυπαρισσια





Τη διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου παρακολούθησε η αντιπροσωπεία των Κινέζων δημοσιογράφων που επισκέφτηκαν χθες το μεσημέρι ένα σύγχρονο ελαιοτριβείο στην περιοχή της Τριφυλίας. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή Μεμί και στο ελαιοτριβείο των αδερφών Μπαρτζελιώτη, είδαν από κοντά πώς ο καρπός της ελιάς γίνεται λάδι - και μάλιστα γεύτηκαν το φρέσκο ελαιόλαδο μόλις παραγόταν, το οποίο τους εντυπωσίασε.
Μαζί με τους Κινέζους  δημοσιογράφους ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελλόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς. Αρχικά τους υποδέχτηκε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, που τους μίλησε για το λάδι της περιοχής. Σημείωσε ότι η οξύτητά του είναι μηδέν, ενώ αυτό που το χαρακτηρίζει είναι το άρωμά του - κάτι που αναδεικνύει και την ποιότητά του διεθνώς. Το λάδι, είπε, είναι ο χυμός του καρπού της ελιάς, μιας ποικιλίας εξαιρετικής, της κορωνέικης που καλλιεργείται στην περιοχή μας. Στόχος μας είναι η παραγωγή ποιοτικού αλλά και ασφαλούς προϊόντος με μέριμνα για το περιβάλλον, τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος
καταλήγοντας.
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στην υπερσύγχρονη μονάδα από τον ιδιοκτήτη Αντώνη Μπαρτζελιώτη, που εξήγησε κάθε βήμα που ακολουθείται μέχρι να βγει το τελικό προϊόν. Πριν φύγουν οι Κινέζοι επισκέπτες γεύτηκαν φρέσκο λάδι, ενώ οι ιδιοκτήτες του ελαιοτριβείου Αντώνης και Δημήτρης Μπαρτζελιώτης τους πρόσφεραν δώρο ένα μπουκάλι βιολογικό ελαιόλαδο. Δώρα με προϊόντα της περιοχής έλαβαν και από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Η επίσκεψή τους στην περιοχή ολοκληρώθηκε με γεύμα που τους παρατέθηκε στην Κυπαρισσία.

Κ.Μπ.Απο την ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’’

Δεν υπάρχουν σχόλια: