ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο γυναικολόγος-τέρας





Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου, που θα συνεδριάσει στις 8 Δεκεμβρίου, παραπέμφθηκε σήμερα ένας 56χρονος γυναικολόγος, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν συνολικά 210 κατηγορίες.

Ο 56χρονος οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία τού απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες, οι οποίες επισύρουν ποινές μέχρι και διά βίου φυλάκισης.

Οι συνολικά 210 κατηγορίες αφορούν σε βιασμούς, σε περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων και ενήλικων γυναικών και άσεμνη επίθεση.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται 81 μάρτυρες κατηγορίας, ανάμεσά τους και οι 43 γυναίκες-φερόμενα θύματα του 56χρονου, ηλικίας από 17 μέχρι 50 χρόνων.

Τα αδικήματα της υπόθεσης διαπράχθηκαν από τον Ιούλιο του 2009 μέχρι τον Οκτώβριο του 2011.

Ανάμεσα στα τεκμήρια που θα κατατεθούν ενώπιον του Δικαστηρίου είναι και 500 φωτογραφίες από τις περίπου 2.000 που εντοπίστηκαν, στις οποίες απεικονίζονται όσα φέρονται να υπέστησαν οι 43 γυναίκες.

Ο κατηγορούμενος απάντησε ότι κατανοεί όλες τις κατηγορίες και θα απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι όταν θα βρεθεί στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου.

Ο 56χρονος, ο οποίος παρουσιάστηκε με νέο δικηγόρο, τον Ευστάθιο Ευσταθίου, θα παραμείνει υπό κράτηση και οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα που απαγορεύει τη δημοσιοποίηση με οποιονδήποτε τρόπο του μαρτυρικού υλικού της υπόθεσης του 56χρονου γυναικολόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: