ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Πλασάρουν τα δικά τους... γραφεία τελετών





Κύκλωμα - γάγγραινα στο Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο «διοχετεύει» νεκρούς σε συγκεκριμένα γραφεία τελετών καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Θεσσαλίας.

Παρά τις σαφείς οδηγίες της διοίκησης του «Αχιλλοπούλειου» ότι απαγορεύεται αυστηρά η υπόδειξη γραφείου τελετών από τους υπαλλήλους του Νοσοκομείου, ορισμένοι φαίνεται ότι συνεχίζουν την... παράπλευρη προσφορά τους σε συγγενείς θανόντων, σπεύδοντας να τους συστήσουν συγκεκριμένα γραφεία.

Σύμφωνα με την εφ. Ταχυδρόμος υπόθεση με τη σορό 50χρονου, ο οποίος απεβίωσε ξαφνικά μέσα στην οικία του και άλλαξε «χέρια» σε γραφεία τελετών, με αντάλλαγμα τη διευκόλυνση της έκδοσης ιατρικού πιστοποιητικού θανάτου, απασχολεί ήδη τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου.

Σε εξέλιξη είναι έρευνα μετά από εξώδικη διαμαρτυρία του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών προς την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, περιγράφοντας το περιστατικό με ονομαστικές αναφορές που στρέφουν την έρευνα σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Με την εξώδικη διαμαρτυρία καταγγέλθηκε παράνομη συμπεριφορά υπαλλήλου κατά την παράδοση σορού σε συγγενείς θανόντα και η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας κάλεσε τη διοίκηση του Νοσοκομείου σε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί η τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος να ακολουθηθεί η πειθαρχική διαδικασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: