ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Τον συνέλαβαν για παραχάραξη λιρών και κατοχή όπλωνΣυνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών Θεσσαλονίκης, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ένας άνδρας 46 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Παραχάραξη», «Προπαρασκευαστικές πράξεις» και παράβαση του Νόμου «περί Όπλων».

Ειδικότερα, σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία και σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας, ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε εξοπλισμός κατασκευής πλαστών λιρών Αγγλίας. Βρέθηκαν λοιπόν μία λαστιχιέρα με δύο πατέφια, έξι μεταλλικά καλούπια, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τέσσερις μήτρες λιρών, ένα βοηθητικό εργαλείο εξαγωγής λιρών από τις μήτρες, μία μήτρα σιλικόνης, μία μπρούτζινη πλάκα, τρεις χάλκινες πλάκες, έξι κομμάτια χαλκού, ένα κομμάτι μπρούτζου, τέσσερα φύλλα ασημοκόλλησης, μία πλάκα χρυσού βάρους 320 γραμ., δέκα μήτρες σιλικόνης με ανάγλυφο λίρες Αγγλίας, 12 τεμάχια κέρινα αντίγραφα λιρών Αγγλίας, οκτώ τεμάχια χάλκινα αντίγραφα λιρών Αγγλίας, δύο χάλκινα τεμάχια χωρίς ανάγλυφο διαμέτρου όμοιας με λίρα και μία πλαστή εξωτερική στεφάνη νομισμάτων δύο ευρώ και τρία πλαστά εσωτερικά αυτού.

Επίσης στην κατοχή του συλλήφθεντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας γεμιστήρας με πέντε φυσίγγια διαμετρήματος 6,35 mm και το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ανωτέρω είναι ο κατασκευαστής 1.630 πλαστών λιρών Αγγλίας, τις οποίες αγόρασε ως γνήσιες ημεδαπός, από το Μάρτιο έως τον Μάιο του 2011, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 279.810 ευρώ.

Συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό ενός ακόμη ατόμου, που έδινε παραγγελίες στον 46χρονο για την κατασκευή πλαστών λιρών, τις οποίες διέθετε στη συνέχεια ως γνήσιες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: