ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Συγκεντρώσεις στον Πύργο για τον ερχομό της Μέρκελ




Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης στην κεντρική πλατεία του Πύργου, με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στην Ελλάδα.

Τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία συντονίζουν την κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί στις 19.00 το απόγευμα στην πλατεία Ιατρίδη, ή πλατεία των αγανακτισμένων αφού σε αυτή ξεκίνησε πέρυσι το Μάιο η διαμαρτυρία για τα μέτρα και τα μνημόνια από τους πολίτες της Ηλείας. Εκεί τώρα επιστέφουν για να διαμαρτυρηθούν για την έλευση της Μέρκελ.
Σε αυτή την κινητοποίηση συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ηλείας όπου όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «η επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα αποτελεί πρόκληση για το λαό της χώρας μας, που πλήττεται από τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές που προωθεί η γερμανική κυβέρνηση και υλοποιεί στο ακέραιο η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Το όνομα της Γερμανίδας Καγκελαρίου έχει συνδεθεί με τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες φωνές, που στόχο έχουν την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των λαών και των εργαζομένων, για να διασφαλιστεί η σωτηρία των τραπεζιτών και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Όλοι στους δρόμους. Να ανατρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ. Να μην περάσουν τα μέτρα, να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων, να φύγει η κυβέρνηση της καταστροφής».

Κάλεσμα διαμαρτυρίας απευθύνει και το ΠΑΜΕ Ηλείας, που στις 19.00 το απόγευμα αλλά στην πλατεία ΟΤΕ θα συγκεντρωθούν τα μέλη και οι φίλοι του. «Την Τρίτη έρχεται στη χώρα μας η Μέρκελ. Δεν έρχεται για το καλό μας. Είναι για να βοηθήσει την κυβέρνηση να επιβάλλει τα νέα βάρβαρα μέτρα. Τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τους αγώνες με συλλαλητήρια με απεργίες με κάθε τρόπο πριν από όλα στους τόπους δουλειάς» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ηλείας.

«Τέρμα το παραμύθι των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι «εμείς δεν θέλουμε» μας τα επιβάλουν τα μέτρα οι κακοί ξένοι, η τρόικα. Κεφαλαιοκράτες ντόπιοι και ξένοι, ευρωπαϊκή ένωση, Δ.Ν.Τ και κυβέρνηση συναποτελούν την αντιλαϊκή συμμορία που με αλλεπάλληλες επιδρομές κατακλέβουν, ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις, λεηλατούν την ζωή και το μέλλον μας. Όλοι στους δρόμους με σύνθημα : ΚΛΕΦΤΕΣ, ΛΗΣΤΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: