ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Νέα έρευνα ΣοΚ για το τεχνητό μαύρισμα (σολάριουμ)!!!



Συνημμένη Εικόνα: solarium grs.jpg



Το τεχνητό μαύρισμα, σύμφωνα με παλιότερες μελέτες, οδηγεί στην εμφάνιση κακοήθους μελανώματος, μια λιγότερο συχνή αλλά θανατηφόρα μορφή καρκίνου. Μια νέα μελέτη τώρα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι περιζήτητες «λάμπες μαυρίσματος» αυξάνουν σημαντικά και την εμφάνιση μη μελανωματικού καρκίνου του δέρματος. Αυτός ο τύπος καρκίνου του δέρματος είναι και ο πιο κοινός.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι περισσότερα από 200.000 νέα κρούσματα μη μελανωματικού καρκίνου του δέρματος κάθε χρόνο είναι αποτέλεσμα τεχνητού μαυρίσματος σε σολάριουμ. Επιπλέον, ανέφεραν ότι οι νέοι που κάνουν συχνή χρηση σολάριουμ μέχρι την ηλικία των 25, έχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν βασικοκυτταρικό καρκίνωμα σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ ένα θάλαμο μαυρίσματος.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η μελέτη εξέτασε τόσο την πρόωρη έκθεση στον ήλιο αλλά και την τακτική χρήση του τεχνητού μαυρίσματος. Σε σύγκριση με τα άτομα που δεν έχουν κάνει ποτέ τεχνητό μαύρισμα, εκείνοι οι οποίοι εκτίθενται σε λάμπες μαυρίσματος, είχαν 67 % μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα και το 29 % είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν βασικοκυτταρικό καρκίνωμα.

«Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί- εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις καρκίνου κάθε χρόνο αποδίδονται σε σολάριουμ,» λέει η Ελένη Λινού, MD, επίκουρος καθηγητής Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και επικεφαλής της μελέτης. «Αυτό δημιουργεί μια τεράστια ευκαιρία για την πρόληψη του καρκίνου».

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό όλο και περισσότερο προωθούν τον περιορισμό και την ειδική νομοθεσία για το τεχνητό μαύρισμα. Η Βραζιλία έχει απαγορεύσει εντελώς τα σολάριουμ και στην Αυστραλία αλλά και στην Ευρώπη έχει απαγορευτεί η χρήση από παιδιά και εφήβους.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η Patricia Krentcil, 44 ετών (που φαίνεται πολύ μεγαλύτερη λόγω της καταστροφής του δέρματός της από το σολάριουμ), πρέπει κάθε τόσο να δίνει το παρών στο δικαστήριο μετά τη σύλληψή της.

Η Krentcil κατηγορήθηκε από τον πρώην σύζυγό της πως έκανε σολάριουμ στη μικρή της κόρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: