ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Τιμωρία σε «είδος» για όσους δεν κόβουν αποδείξεις!



Δημοσιευμένη  εικόνα




Με τιμωρία σε «είδος» απειλεί το υπουργείο Ανάπτυξης όσες επιχειρήσεις ή επαγγελματίες δεν κόβουν αποδείξεις.



Σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, σύντομα στους... νέους Κανόνες Διακίνησης Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών θα ενταχθεί διάταξη με την οποία όσοι επιχειρηματίες δεν «κόβουν» απόδειξη, αμέσως θα δίνουν το δικαίωμα στον πελάτη τους να αγοράζει χωρίς να πληρώνει το αντίτιμο του προϊόντος ή της υπηρεσίας.

Οι Κανόνες Διακίνησης Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών που αντικατέστησαν τις αγορανομικές διατάξεις βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση και αναμένεται ο κ. Σκορδάς να ενσωματώσει και αυτή την ποινή για τους φοροφυγάδες.

Η υποχρέωση αυτή ισχύει στην Κροατία, όπου μάλιστα εκεί οι επιχειρηματίες πρέπει να την αναγράφουν και στους τιμοκαταλόγους.

Με τον τρόπο αυτόν το υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκει να μειώσει τη φοροδιαφυγή δίνοντας ένα «όπλο» στα χέρια των καταναλωτών.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται οι επιχειρήσεις να υποχρεωθούν και στην ανάρτηση στους χώρους των καταστημάτων τους ή στους τιμοκαταλόγους αυτής της νέας διάταξης, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν άμεσα να τιμωρούν... τους επιτήδειους που φοροδιαφεύγουν μην αποδίδοντας τον ΦΠΑ.

Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει προχωρήσει και σε ανάλογες ενέργειες που έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αλλά και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δυνατότητας των καταναλωτών στους νέους Κανόνες Διακίνησης Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: