ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Εγκλημα στα Άσπρα Σπίτια - Νεκρός 42χρονος μετά από συμπλοκή - Τι ισχυρίστηκε ο δράστης που παραδόθηκε



egklima2


egklima4
egklima5
egklima6
egklima7
egklima8


Πηγή

ilialive
«Γιατί Μαρίνη μου… γιατί». Η σπαρακτική φωνή του πατέρα λίγα μέτρα από το άψυχο κορμί του παιδιού του. Του 42χρονου λεβέντη του, του Μαρίνη Μακρή, που έπεσε νεκρός
egklima1egklima3από τις σφαίρες 56χρονου συγχωριανού του στην περιοχή των Άσπρων Σπιτιών το πρωί της Τρίτης, θύμα μιας διαμάχης που φέρεται να είχαν οι οικογένειες για κτηματικές διαφορές.

Θύμα και δράστης, συγχωριανοί από τα Χάνια της Τριποταμιάς Αρκαδίας, ήταν γνωστοί στην περιοχή των Άσπρων Σπιτιών και στους κατοίκους. Ο δράστης παραδόθηκε με το δικηγόρο του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου το απόγευμα, ενώ αργότερα εντοπίστηκε και το όπλο του φονικού σε σημείο που υπέδειξε ο 56χρονος.

Εκείνοι φαίνεται πως γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι αυτό που έμοιαζε για ατύχημα ήταν έγκλημα. Ο 56χρονος συνταξιούχος αστυνομικός που φέρεται να σκότωσε εν ψυχρώ τον 42χρονο, το πρωί της Τρίτης είχε διαπληκτιστεί σε έντονους τόνους μαζί του, στα αγροκτήματά τους στα Χάνια, παρουσία του αδερφού του 42χρονου. «Μη τσακώνεστε» τους είχε πει ο αδερφός του.

«Μυρίζεις λιβάνι σήμερα…» ήταν τα λόγια που φέρεται να είπε ο 56χρονος στο θύμα, κλείνοντας εκείνη την ώρα τη λεκτική διαμάχη. Όμως τότε όλα ξεκινούσαν. Ο 42χρονος μαζί με τον πατέρα του και τον αδερφό του ξεκίνησαν για τα χωράφια τους για να «μπαλιάσουν» το τριφύλλι, προς τη γέφυρα του Αλφειού στα Άσπρα Σπίτια.  Ο 42χρονος προπορευόταν σε μικρή απόσταση από τον αδερφό και τον πατέρα του, όταν τους δύο τελευταίους προσπέρασε ο φερόμενος ως δράστης με ταχύτητα οδηγώντας ένα λευκό Peugeot 306.

Δύο μέτρα πριν ο 42χρονος στρίψει από τον κεντρικό δρόμο για το χωράφι του, ο 56χρονος τον χτύπησε από πίσω κάνοντας το παλικάρι να χάσει την ισορροπία του και να πέσει από το μηχανάκι του στα βάτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Ο 56χρονος στη συνέχεια με το όπλο του στα χέρια, ένα δίκαννο κυνηγετικό, φέρεται να πήγε πίσω από τον 42χρονο που προσπάθησε να σηκωθεί. Τον πυροβόλησε και το ένα βόλι τον βρήκε στο μπράτσο διαλύοντάς το και το άλλο στην ωμοπλάτη και την καρδιά.

Ο 42χρονος έπεσε αιμόφυρτος πάνω στα βάτα, ενώ αμέσως μετά εξαφανίστηκε από το σημείο ο δράστης – πριν φτάσουν εκεί ο πατέρας και ο αδερφός του θύματος. Ο αδερφός του προσπάθησε να τον σηκώσει αλλά το σώμα του 42χρονου γλίστρησε στο θάμνο και έπεσε στο έδαφος, αιμόφυρτος αλλά «έφευγε». Μάταια προσπαθούσαν να βοηθήσουν πατέρας και αδερφός, δεν πρόλαβαν, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και ο 42χρονος έσβησε.

Με ματωμένα ρούχα οι δύο άντρες απελπισμένοι καλούσαν σε βοήθεια. Στην αρχική κλήση προς το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική που έκαναν περίοικοι που έφτασαν εκεί, μίλησαν για τροχαίο. Τα πράγματα όμως ήταν πολύ διαφορετικά και οι απειλές που είχαν ειπωθεί νωρίτερα το πρωί είχαν γίνει πράξη.

Ο Μαρίνης για χρόνια δούλευε σε καφέ και κέντρα διασκέδασης στη Μύκονο και την Αθήνα. Τους τελευταίους μήνες η κρίση του στέρησε το μεροκάματο και τον έκανε να επιστρέψει πίσω στο χωριό του στα Χάνια της Τριποταμιάς, δίπλα στην υπόλοιπη οικογένεια. Όμως αυτό έμελλε να φουντώσει μια παλιά κόντρα όπως λένε οι συγχωριανοί και φίλοι τους για κτηματικές διαφορές, πάνω από δυο δεκαετίες.

Κόντρα που οδήγησε στο θάνατο. Πατέρας και αδελφός δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί. Ο αδελφός προσπαθούσε να συγκρατηθεί… ο πατέρας είχε λυγίσει και όσο περνούσε η ώρα, δίπλα στο άψυχο κορμί του παλικαριού, ο πόνος δυνάμωνε, συνειδητοποιούσαν το κακό. «Τι μου έκανε ο κερατάς, να μου σκοτώσει το παιδί μου μπροστά στα μάτια μου» φώναζε ο χαροκαμένος πατέρας. «Παιδάκι μου καλό τι μου ‘κανες; Να μη σ’ έβλεπα μπροστά τα μάτια μου νεκρό. Κακό που έπαθα παιδάκι μου. Τόσα χρόνια με το τρακτέρ να πέσω κάτω να χω σκοτωθεί να μη δω τίποτα» έλεγε και έκανε όσους τον άκουγαν να λυγίζουν…

Η παράδοση του δράστη – Τι είπε στους αστυνομικούς

Ο δράστης  παραδόθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, αφού προηγήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες παρεμβάσεις συγγενών του και αφού επικοινώνησε με τις Αρχές. Συνοδευόμενος από το δικηγόρο του παραδόθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, ενώ αργότερα το απόγευμα οδηγήθηκε στο χώρο που είχε πετάξει το όπλο που χρησιμοποίησε σε κοντινή  απόσταση από το σημείο του φονικού.

Ο 56χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως κατά τον διαπληκτισμό το πρωί της Τρίτης, ο 42χρονος τον χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο. Το επεισόδιο φέρεται να έληξε προς στιγμήν εκεί. Στη συνέχεια ο δράστης που βρέθηκε στο δρόμο πίσω από τον πατέρα και το γιο, προσπέρασε τον πατέρα με το τρακτέρ και πήγε να προσπεράσει και το γιο με το μηχανάκι. Ο δράστης φέρεται να ισχυρίστηκε πως ο 42χρονος του έκλεινε το δρόμο και για εκφοβισμό του χτύπησε ελαφρά το μηχανάκι. Σταμάτησαν και οι δύο στο δρόμο να τσακωθούν, με το θύμα να του επιτίθεται.

Τότε ο δράστης πήρε μια καραμπίνα από το αυτοκίνητο που του είχε δώσει κάποιος φίλος του για να κυνηγήσει αλεπούδες και πυροβόλησε στον αέρα δύο φορές όπως φέρεται να υποστήριξε. Το θύμα όμως είχε τραυματιστεί θανάσιμα. Προσπάθησε να πάρει το αυτοκίνητο του, αλλά εκεί που είχε «πέσει» μέσα στο λιοστάσι δεν έβγαινε. Το παράτησε και έφυγε με τα πόδια φτάνοντας έως την Κρέστενα. Το όπλο το είχε πετάξει σε απόσταση 500 μέτρων σε θαμνώδη έκταση. Ο δράστης το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: