ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Σύλληψη Βαξεβάνη! Οι γερμανοτσολιάδες φιμώνουν την ελευθερία του Λόγου ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ!




Δημοσιευμένη  εικόνα




Τώρα σε εξέλιξη η σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη - ήταν σε φίλους του στη δροσιά- συλλαμβάνουν και τους φίλους του για υπόθαλψη εγκληματία!!



Τελικά, οι αρχές συνέλαβαν τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο ίδιος στο twitter του.

O Κώστας Bαξεβάνης στο Twitter



Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τωρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδωστε.
Παράβαση καθήκοντος, απιστία, κατάχρηση εξουσίας, υπόθαλψη εγκληματία.
Τα πραγματικά αδικήματα με τη λίστα από Παπακωνσταντινου Βενιζέλο.
Βρίσκομαι Ποντου 16 στη Δροσια. Απ έξω υπάρχουν 15 Αστυνομικοι. Ας μπουν να με συλλάβουν την επέτειο του ΟΧΙ σαν γερμανοτσολιαδες

Το θέατρο του παραλόγου που ξεκίνησε με το ένταλμα σύλληψης του Κώστα Βαξεβάνη το Σάββατο, ολοκληρώνεται το πρωί της Κυριακής. Ο Βαξεβάνης, πεπεισμένος ότι έκανε το σωστό δημοσιεύοντας τη λίστα Λαγκάρντ, έδειξε ότι δεν φοβάται τη σύλληψη και ενώ θα μπορούσε να εξαφανιστεί μέχρι να περάσει το 24ωρο του αυτόφωρου, έγραψε το πρωί της Κυριακής στο twitter:
«Βρίσκομαι Ποντου 16 στη Δροσια. Απ έξω υπάρχουν 15 Αστυνομικοί. Ας μπουν να με συλλάβουν την επέτειο του ΟΧΙ σαν γερμανοτσολιαδες».

Περίπου μία ώρα μετά, με νέο post του ενημέρωσε για τη σύλληψή του:
«Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τωρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε», τόνισε χαρακτηριστικά!

Στη λίστα που φιλοξενεί το περιοδικό περιλαμβάνονται 2.059 ονόματα επιχειρηματιών, εκδοτών, εφοπλιστών, δημοσιογράφων αλλά και επιστημόνων, ελευθέρων επαγγελματιών, επιχειρήσεων και νοικοκυρών χωρίς νʼ αναγράφεται το ποσό που διατηρούσαν ως κατάθεση στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην ελβετική τράπεζα HSBC, από την οποία προέρχονται και τα στοιχεία της λίστας.


Το ίδιο το περιοδικό αναφέρει ότι η λίστα τέθηκε υπʼ όψιν του από άγνωστο αποστολέα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εγγυηθεί για την αυθεντικότητά της και για το κατά πόσον έχει ή δεν έχει αλλάξει κάτι στο περιεχόμενό της σε σύγκριση με το αρχικό αρχείο που παραδόθηκε από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών στις ελληνικές αρχές, ούτε για το κατά πόσο όντως τα ονόματα που περιέχονται σε αυτήν έχουν φοροδιαφύγει ή απλώς έχουν νομίμως καταθέσεις στο εξωτερικό.


«Πολιτική» χαρακτήρισε την αυτεπάγγελτη δίωξη σε βάρος του κ. Βαξεβάνη ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ. Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται ότι «η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν.


"Η δίωξη είναι πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού ο οποίος καλείται αυτές τις μέρες να υποστεί τις συνέπειες της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση, αλλά και τις συνέπειες της διαχρονικής και συστηματικής φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: