ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Σημαντικός πολιτιστικός προορισμός η Καλαμάτα


Η Καλαμάτα αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό προορισμό το καλοκαίρι του 2011. Ο Δήμος Καλαμάτας Ιούλιο κι Αύγουστο προγραμματίζει την υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη την επικράτεια του Δήμου, είτε με εσωτερικές παραγωγές, είτε σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς ή με εξωτερικούς συνεργάτες.

Ο Δήμος, η κοινωφελής δημοτική επιχείρηση ΦΑΡΙΣ και οι πολιτιστικοί φορείς του Δήμου, συνεργάστηκαν ώστε χωρίς σπατάλες και υπερβολές......
, να οργανωθεί ένα σύνολο εκδηλώσεων με ποιοτικά χαρακτηριστικά.

''Σε αυτές τις δύσκολες εποχές πρέπει η καλλιτεχνική δημιουργία και δράση να διατηρηθεί σε ψηλό επίπεδο, γιατί η Τέχνη είναι το αντίδοτο στην κρίση'' σημείωσε ο πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ Νίκος Μπασακίδης παρουσιάζοντας τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις πολιτισμού της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας .

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, οι παραστάσεις του Δημοτικού Θεάτρου με την ''Πινακοθήκη των ηλιθίων'', το 2ο Φεστιβάλ Jazz, το Φεστιβάλ ΜΗΔΕΝ, η Μουσική Σύναξη Αλαγονίας, οι συναυλίες με εκλεκτούς καλλιτέχνες, οι παραστάσεις της σχολής Χορού και του Δημοτικού Ωδείου, όπως και η έκθεση εικαστικών έργων των σπουδαστών της Φάρις, οι συναυλίες της Φιλαρμονικής, τα μουσικοθεατρικά παιχνίδια, οι εορτές για την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων, καθώς και τα παραδοσιακά πανηγύρια, είναι μέρος των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σήμερα στην Φοινικούντα ολοκληρώνεται με ένα πάρτυ το Φεστιβάλ βιντεοτέχνης ΜΗΔΕΝ, που παρουσίασε ενδιαφέρουσες βιντεοπροβολές στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας τα δύο προηγούμενα βράδια, εγχώριας και διεθνούς παραγωγής.

Από χθες Παρασκευή έως και τις 13 Ιουλίου βρίσκεται σε εξέλιξη η Μουσική Σύναξη στα χωριά της Αλαγονίας, με την υποστήριξη του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, όπου καθηγητές μουσικής παραδίδουν μαθήματα παραδοσιακών οργάνων και μουσικής, κλείνοντας την κάθε ημέρα τους με μια εκδήλωση. Κορυφαία είναι η εκδήλωση της προσεχούς Τρίτης με τους Χαΐνηδες.

Ως προπομπός του 2ου Φεστιβάλ Jazz, που θα γίνει από 22 έως 25 Ιουλίου, θα διεξαχθεί μια σπουδαία εκδήλωση την Δευτέρα 11 Ιουλίου, στο χώρο των πηγών του Παμίσου στον Άγιο Φλώρο με τους Jazz Steps, ομάδας σπουδαστών του τμήματος Jazz του δημοτικού Ωδείου με καθηγητή τον Σύλβιο Σύρο.

Την προσεχή Πέμπτη ξεκινά το κορυφαίο και σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού σε όλη την Πελοπόννησο, το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και με την ολοκλήρωσή του ακολουθούν τρεις εξαιρετικές συναυλίες με το Σωκράτη Μάλαμα στις 28 Ιουλίου στο φράγμα του Παμίσου στον Αρι. Τους ΠΥΞ - ΛΑΞ, στις 10 Αυγούστου στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας και τον Παντελή Θαλασσινό στις 19 Αυγούστου στο αμφιθέατρο του Κάστρο.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις τοποθετούν την Καλαμάτα στο επίκεντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος και την αναδεικνύουν ως ελκυστικό πολιτιστικό προορισμό κι αυτό το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: