ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Οργή και απο τους Πολύτεκνους Τριφυλίας για τα σκληρά μέτρα


Η οριζόντια επιβολή των μέτρων χωρίς κριτήρια, πλήττουν πολύ περισσότερο τις πολύτεκνες οικογένειες από κάθε άλλη. Τέτοιου είδους επιλογές φανερώνουν την ανυπαρξία συντονισμού, έλλειψη προγραμματισμού, σπασμωδικές κινήσεις που μόνο προσωρινά θα "λύσουν" το πρόβλημα μεταθέτοντάς το για το μέλλον και ζητώντας από τα παιδιά μας να το λύσουν. Ειδικά για μας τους πολύτεκνους, το βάρος είναι μεγάλο. Με τα τελευταία μέτρα αποτρέπουν τους νέους να δημιουργήσουν οικογένεια. Αντί η πολιτεία να επενδύει σ΄αυτήν, γιατί απ΄αυτήν θα υπάρξει και μέλλον, την τιμωρεί, θεωρώντας τα παιδιά ως τεκμήριο πλουτισμού.....
. Αντί να βοηθήσει τους πολύτεκνους φοιτητές αδέρφια να βρίσκονται στην ίδια στέγη τους αναγκάζει να αιμορραγούν οικονομικά διατηρώντας δύο και τρία σπίτια. Η ως ρατσιστική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αντιμετώπιση των πολύτεκνων της πρωτεύουσας και της επαρχίας που τους διαχωρίζει σε πατρίκιους και πληβείους. Οι μέν πρώτοι να μπορούν να χρησιμοποιούν λόγω εντοπιότητας την ιδιότητα ως πολύτεκνοι, ενώ αντίθετα οι δεύτεροι όχι αφού στην επαρχία δεν υπάρχουν όλες οι σχολές.
Η μείωση του επιδόματος στις πολύτεκνες οικογένειες είναι ένα ακόμα πλήγμα μειώνοντας ακόμα περισσότερο το βιοτικό επίπεδο.
Είναι χαρακτηριστικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ανάλογη σοβαρότητα ότι κατά 15% έχουν μειωθεί τον τελευταίο χρόνο οι γεννήσεις στη χώρα μας, καθώς η οικονομική κατάσταση αναγκάζει πολλά ζευγάρια να αναβάλουν την απόκτηση του πρώτου ή του δεύτερου παιδιού.
Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος- Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας

απο το radio936

Δεν υπάρχουν σχόλια: