ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ομογενής ο νέος διευθυντής του FBI


Ένας ομογενής, ο Ελληνοαμερικανός, Γεώργιος Βενιζέλος, διορίστηκε διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών (FBI) στη Φιλαδέλφεια, κομίζοντας πείρα πολλών ετών και πολλές επιτυχίες στον τομέα των ερευνών και εξιχνίασης εγκλημάτων, κάθε μορφής.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο FBI το 1991 από τη Βοστόνη, όπου ασχολήθηκε με θέματα εγκλημάτων του κοινού ποινικού κώδικα. Το 1997 προήχθη σε διευθυντική θέση, στο Τμήμα του FBI στην Ουάσιγκτον, ενώ υπηρέτησε και σε διευθυντική θέση στη Νέα Υόρκη.

Σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη χαρά του για το διορισμό του στο Τμήμα της Φιλαδέλφειας, που όπως λέει, «είναι ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα του FBI σ’ όλη τη χώρα». Στη νέα περιοχή της δικαιοδοσίας του ο Γεώργιος Βενιζέλος, ο οποίος επιβλέπει και συντονίζει περί τους επτακόσιους υπαλλήλους, αναφέρει ότι έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα εγκληματικότητας.

Για την Ελλάδα, την οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές, ο Γεώργιος Βενιζέλος τρέφει ξεχωριστά αισθήματα.

«Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για την ελληνική μου κληρονομιά. Η σύζυγός μου είναι Ελληνίδα και έχουμε τέσσερα παιδιά, που πήγαν στο ελληνικό και το κατηχητικό σχολείο. Κάθε Κυριακή πηγαίνουμε στην εκκλησία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: