ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Δουλεύουν για πρώτη φορά στα 22 τα Ελληνόπουλα

Στα 22 τους παίρνουν μια ιδέα του τι σημαίνει δουλειά τα Ελληνόπουλα. Σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) με θέμα «Είσοδος των νέων στην αγορά εργασίας», οι νέοι ψάχνουν εργασία για πρώτη φορά στην ηλικία των 22 ετών, ενώ περνάει ένας χρόνος μέχρι να τη βρουν. Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό 50% δηλώνει πως έχει εργαστεί, ενώ ένα 20% των νέων μέχρι τα 25 δεν έχει καμία εργασιακή εμπειρία.

Οι περισσότεροι νέοι εργάζονται ως μισθωτοί, ενώ σε ποσοστό 40,5% είναι προσωρινοί εργαζόμενοι. Το 11.4% ανέφερε ότι εργάστηκε με μερική απασχόληση, σε μόνιμη ή σε προσωρινή εργασία. Τα άτομα που μπήκαν στον εργασιακό χώρο αμέσως μετά το τέλος των σπουδών τους αποτελούν περίπου το 28%, ενώ ένα 30,7% δηλώνει πως βρήκε δουλειά μέσα στον τέταρτο χρόνο ή μετά το τέλος των σπουδών.

Ο μέσος όρος του χρονικού διαστήματος που απαιτείται για την εύρεση της πρώτης τους εργασίας είναι περίπου 46,5 μήνες. Μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χρειάζονται οι άνδρες, ψάχνοντας για περίπου 49,35 μήνες, ενώ άτομα με απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης περιμένουν περίπου 47,71 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: