ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Φραγή κλήσεων από το Νοσοκομείο Βόλου

Φρένο στις τηλεφωνικές κλήσεις προς αριθμούς κινητής τηλεφωνίας έβαλε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, με σκοπό τον περιορισμό των δαπανών.

Ο συνολικός λογαριασμός για το 2009 για τα τηλεφωνικά τέλη ήταν 214.116 ευρώ! Πάντως γιατροί επισημαίνουν πως η φραγή των κλήσεων προς κινητά τηλέφωνα μπορεί να μετατραπεί σε εμπόδιο στην περίπτωση που πρέπει να κληθεί ο γιατρός που εκτελεί εφημερίες ετοιμότητας.

Η κίνηση αυτή εξέπληξε αρχικά μεγάλη μερίδα γιατρών. Η προσπάθειά τους
να τηλεφωνήσουν σε εφημερεύοντες γιατρούς ή ειδικευόμενους έπεφτε στο κενό και έπρεπε να χρησιμοποιήσουν το προσωπικό τους τηλέφωνο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για επείγοντα περιστατικά.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος σημείωσε πως η φραγή ισχύει για όλο το Νοσοκομείο, καθώς οι δαπάνες για τα τηλέφωνα ήταν υπέρογκες και παρατηρήθηκαν κλήσεις οι οποίες χαρακτηρίστηκαν περίεργες.

«Η κατάσταση με τα τηλέφωνα ήταν ανεξέλεγκτη. Παρατηρήθηκαν πολλά περίεργα τηλέφωνα και έπρεπε να μπει μια τάξη. Σε ό,τι αφορά τις Κλινικές, υπάρχει ένα τηλέφωνο από το οποίο μπορούν να γίνουν κλήσεις προς κινητά για περιπτώσεις εφημερίας ετοιμότητας των γιατρών», δήλωσε ο κ. Ζαχαρόπουλος.

Ο λογαριασμός τηλεφώνων για το 2009 ήταν 214.116,19 ευρώ. Από αυτά οι 167.800,21ευρώ αντιστοιχούσαν σε κλήσεις από το Νοσοκομείο, 46.094,98 ευρώ από τα Κέντρα Υγείας και 221 ευρώ για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: