ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Πέντε πολιτικοί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

 

Το «πόθεν έσχες» και τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εν ενεργεία πολιτικών προσώπων, βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Δύο από τους ελεγχόμενους έχουν θητεύσει στο παρελθόν σε υψηλές θεσμικές θέσεις, αναφέρει η εφημερίδα, ενώ μεταξύ των πέντε βρίσκονται και βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες των ελεγκτών, έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία σε βάρος γνωστού πολιτικού κι όπως αναφέρεται ελέγχεται το «πόθεν έσχες» συγγενικών και φιλικών του προσώπων, όσο και η εμπλοκή του σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Παράλληλα, ελέγχεται κι άλλος πρώην υπουργός, το όνομα του οποίου έχει αναμειχθεί σε υποθέσεις που απασχόλησαν ή απασχολούν εξεταστικές επιτροπές σε σχέση με το «πόθεν έσχες» του ίδιου, αλλά και της συζύγου του.

Το νεότερο στοιχείο, ωστόσο, έγκειται στο γεγονός ότι και πολιτικοί που μέχρι σήμερα δεν απασχόλησαν για τέτοια θέματα την επικαιρότητα βρίσκονται στο στόχαστρο ερευνών που διενεργεί, τους τελευταίους μήνες, το ΣΔΟΕ. Για τους ελέγχους αυτούς έχουν ενημερωθεί τόσο η κυβέρνηση όσο και το γραφείο του πρωθυπουργού.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ήδη τα νέα στοιχεία των ερευνών είναι σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ ενήμερος φέρεται να είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: