ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Υπό διερεύνηση το ρήγμα της Μαυροπηγής

Τις επόμενες μέρες θα στείλει το Ι.Γ.Μ.Ε. ενημέρωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, σχετικά με το ρήγμα της Μαυροπηγής που παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι.

«Οι επιστήμονες του Ι.Γ.Μ.Ε. πραγματοποιούν μετρήσεις με αποκλισιόμετρα στην περιοχή. Ωστόσο, δεν εξετάζουμε τα αίτια του φαινομένου, καθώς δεν έχουμε αναλάβει σχετική μελέτη. Εκείνο που εξετάζουμε είναι η επικινδυνότητα του ρήγματος» δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικής Γεωλογίας του Ι.Γ.Μ.Ε., Νίκος Νικολάου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση έκθεσης επιστημόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που συσχετίζει το ρήγμα με την εξορυκτική δραστηριότητα της Δ.Ε.Η. στη Μαυροπηγή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν γίνει από το Ι.Γ.Μ.Ε. τρεις μετρήσεις ως τώρα, στις οποίες διαπιστώθηκαν μικρές μετακινήσεις του υπεδάφους μέσα στον οικισμό, που όμως «αγγίζουν» τα όρια του στατιστικού σφάλματος.

«Εφόσον έχουμε στα χέρια μας τα αποτελέσματα πέντε τουλάχιστον μετρήσεων, θα είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε καλύτερα την επικινδυνότητα του φαινομένου. Αυτό θα γίνει περίπου στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ ενδέχεται από τις μετακινήσεις να προκύψουν ενδείξεις και για τα αίτια» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: