ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ανατρέπεται η δίκη για την δολοφονία Σεργιανόπουλου

Επαναλαμβάνεται σε μηδενική βάση η δίκη για την δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Ο 33χρονος Γεωργιανός δολοφόνος θα καθίσει και πάλι στο σκαμνί για την πράξη του, η οποία προκάλεσε σοκ και θλίψη σε όλο το πανελλήνιο.

Οι δικαστικές αίθουσες θα ανοίξουν για άλλη μια φορά και η υπόθεση θα εκδικαστεί στο αρχικό στάδιο, μετά την έφεση που άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης απόφασης που καταδίκαζε τον Γεωργιανό σε κάθειρξη είκοσι ετών και δέκα μηνών.

Τότε, του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ η αρχική κατηγορία της ληστείας είχε μετατραπεί σε πλημμεληματική κλοπή, σε αντίθεση με την τότε πρόταση της εισαγγελέως που είχε ζητήσει την ενοχή του χωρίς ελαφρυντικά.

Η έφεση όμως που άσκησε ο εισαγγελέας, φέρνει νέα δεδομένα αφού σύμφωνα με την Espresso, ο 33χρονος θα οδηγηθεί στο εδώλιο με τις αρχικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της κακουργηματικής ληστείας. Έτσι ο Δαβίδ Μουρτινέλι βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τα ισόβια δεσμά.

Η δευτεροβάθμια δίκη θα ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου 2011. Οι συγγενείς του αδικοχαμένου ηθοποιού περιμένουν να αλλάξει η ισχνή πλειοψηφία 4 προς 3 με την οποία επιβλήθηκε η ποινή των είκοσι δύο ετών και δέκα μηνών, και να οδηγηθεί αυτή τη φορά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής με την μεγαλύτερη ποινή που προβλέπει ο νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: