ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Αυλαία για το «παραδικαστικό»

 
Η αυλαία έπεσε σε μία απ’ τις υποθέσεις του αποκαλούμενου «παραδικαστικού κυκλώματος» με πρωταγωνιστές τον πρώην πρόεδρο Πρωτοδικών, Ευάγγελο Καλούση, και την πρώην ανακρίτρια, Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, οι οποίοι κατηγορούνταν για την ευνοϊκή ποινική μεταχείριση επιχειρηματία, με το σκάφος του οποίου είχαν πραγματοποιήσει και κρουαζιέρα…

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας μείωσε τις ποινές στις οποίες είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως οι δύο πρώην δικαστικοί λειτουργοί, ενώ αθώωσε ομόφωνα τον γνωστό δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου, που ήταν επίσης κατηγορούμενος για την υπόθεση.

Το δικαστήριο έκρινε πως δεν αποδείχθηκε από τη διαδικασία η κατηγορία εις βάρος του Σάκη Κεχαγιόγλου, στον οποίο είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό ποινή φυλάκισης 6 ετών, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του λόγω αμφιβολιών. Για την ίδια υπόθεση δωροδοκίας απαλλάχθηκε και ο Ευάγγελος Καλούσης, με αποτέλεσμα η συνολική ποινή των 20 ετών και 2 μηνών που του είχε επιβληθεί αρχικά να μειωθεί στα 12 χρόνια.

Μειωμένη ποινή επιβλήθηκε και στην πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, η οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών, ενώ πρωτοδίκως τής είχε επιβληθεί κάθειρξη 12 ετών. Και οι δύο πρώην δικαστικοί λειτουργοί μετά την απόφαση του δικαστηρίου πήραν τον δρόμο για τις φυλακές. Δύο χρόνια μετά όμως την πρωτόδικη καταδίκη τους σε ποινές από 2 έως 6 χρόνια απαλλάχθηκαν οι επιχειρηματίες Σ. Κρητικός και Α. Γεωργίου αλλά και ο πρώην σύζυγος της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, Θ. Αμοργιανός.

Σε ποινή 18 μηνών καταδικάστηκε πάντως ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, Ε. Βαλυράκης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Νοέμβριο του 2001, η κα Μπουρμπούλια έλαβε μέσω του Ευάγγελου Καλούση 40 εκατομμύρια δραχμές από τον επιχειρηματία Σ. Κρητικό, προκειμένου να μην τον προφυλακίσει για την υπόθεση της έκρηξης σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου σκοτώθηκαν δύο άτομα, στην οποία ήταν κατηγορούμενος.

Το ποσό αυτό φέρεται να ήταν μέρος των 70 εκατομμυρίων δραχμών που είχε απαιτήσει από τον Σ. Κρητικό. Στη συνέχεια φέρεται να διέθεσε τα χρήματα για να αγοράσει μαζί με τον πρώην σύζυγό της μετοχές μέσω χρηματιστηριακής εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: