ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Χιονιάς από το απόγευμα σε όλη τη χώρα

Στην καρδιά της κακοκαιρίας βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής όλη η χώρα, ενώ, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει άλλους τέσσερις βαθμούς, φθάνοντας τους μηδέν ακόμη και τους -5 βαθμούς Κελσίου σε κάποια από τα βόρεια προάστια του Λεκανοπεδίου.
Τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ χιονοπτώσεις και χιονόνερο αναμένονται ακόμη και στα δυτικά προάστια της Αθήνας.
Οι μεγαλύτερες ποσότητες χιονιού, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένεται να πέσουν στην Εύβοια, τη Λήμνο και στα ορεινά των Κυκλάδων και της βόρειας Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις, φθάνοντας τοπικά ακόμη και τα 10 μποφόρ, καθιστώντας επικίνδυνες τις μετακινήσεις κοντά στις ακτές. Δεν αποκλείονται και ισχυρές καταιγίδες που θα εναλλάσσονται με χιονοπτώσεις.
Πρόκειται για τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών, λένε οι κλιματολόγοι, και για το λόγο αυτό το πολικό ψύχος που έχει ενσκήψει στην Ελλάδα θα δημιουργήσει και πολλές παγίδες παγετού, ακόμη και τις ώρες ηλιοφάνειας που ίσως καταγραφούν σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν το βράδυ της Κυριακής, ενώ οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν και εντός της εβδομάδας αρκετά χαμηλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: