ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Κλείνουν Χ.Α.Δ.Α. σε Αργολίδα και Μεσσηνία

 


Συνεχίζονται οι διαδικασίες υλοποίησης του σχεδίου παύσης λειτουργίας και αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, καθώς και στο πλαίσιο των αποφάσεων της διυπουργικής επιτροπής για την αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α..

Για τους 71 ανενεργούς Χ.Α.Δ.Α. της περιφέρειας έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες προκήρυξης διαγωνισμών για την ανάθεση των εργολαβιών αποκατάστασης, η χρηματοδότηση των οποίων έχει εξασφαλιστεί από το Ε.Σ.Π.Α..

Το σημείο στο οποίο επικεντρώνεται πλέον το ενδιαφέρον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Φώτη Χατζημιχάλη, είναι η υλοποίηση του σχεδιασμού όσον αφορά το κλείσιμο και την αποκατάσταση των 79 Χ.Α.Δ.Α. που βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία.

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Χατζημιχάλης, με απόφαση που υπέγραψε, προχωρεί στην παύση λειτουργίας εννέα ενεργών Χ.Α.Δ.Α., οι οποίοι μπορούν να καλυφθούν από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων δεματοποίησης και προσωρινής αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων στο Κρανίδι και στην Πύλο.

Οι Χ.Α.Δ.Α. που κλείνουν είναι: στον Νομό Αργολίδας, στην Ερμιόνι και στη θέση Κρόθι, στη Θερμισία στη θέση Ρορρό, στο Λυγουριό στη θέση Ντεβεντζή, στην Αρχαία Επίδαυρο στη θέση Καρτσί ή Φραμάτα και στη Νέα Επίδαυρο στη θέση Μαλεβίτι. Στον Νομό Μεσσηνίας κλείνουν οι Χ.Α.Δ.Α. στον Λογγά και στη θέση Αγριλιά, στο Βασιλίτσι και στη θέση Λειβαδάκια, στη Χώρα και στην θέση Γέφυρα Μανούσου και στην Πύλο στη θέση Άγιος Νικόλας.

Στην απόφαση προβλέπεται ακόμη η άμεση διενέργεια αυτοψίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεννόηση με τους Δήμους της περιοχής ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της παύσης λειτουργίας, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και η σύνταξη των τεχνικών μελετών περιβαλλοντικής αποκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: