ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Πρώτη εμφάνιση για το… ηλεκτρικό Toyota RAV4

Στην έκθεση αυτοκινήτου στο Λος Άντζελες, η Toyota παρουσίασε την ηλεκτρική εκδοχή του γνωστού σε όλους, αυτοκινήτου ελευθέρου χρόνου, RAV4. Το ιαπωνικό μοντέλο με τις εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει καταφέρει να κλέψει την παράσταση και να προκαλέσει το ενδιαφέρον επισκεπτών αλλά και Μέσων, μια και τέτοιου είδους αυτοκίνητα αποτελούν – κατά πολλούς - το μέλλον της αυτοκίνησης.

Η ιδέα βασίζεται σε ένα πρότυπο Toyota RAV4, αλλά το όλο «χτίσιμο» του ηλεκτροκινητήρα έχει γίνει από την εταιρεία Tesla με την οποία η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε, πρόσφατα, τη συνεργασία της. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η Toyota σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του RAV4 EV το 2012 με 35 οχήματα που θα κυκλοφορήσουν πιλοτικά για να διορθωθούν τα όποια προβλήματα εμφανιστούν και αργότερα να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή.  Η εταιρεία αναφέρει ότι προτίθενται να προσφέρει στους πελάτες της ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο θα ταιριάζει πολύ με τα οδηγικά χαρακτηριστικά του συμβατικού RAV4.

Η τελική σχεδίαση της ηλεκτρική έκδοσης του RAV4 δεν έχει ακόμα  αποφασιστεί, κάτι που ίσως δούμε σε επόμενα σαλόνια αυτοκινήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: