ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Παραδείσια-Τσακώνα έτοιμα με παράκαμψη αρχές του 2011

Το τμήμα Τρίπολη –Αθήναιο έχει μήκος 12,5 περίπου χιλιομέτρων, διαχωρισμένες κατευθύνσεις με κεντρική νησίδα ασφαλείας και διατομή δύο λωρίδων με λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση. Περιλαμβάνει τη νέα, διπλή σήραγγα Καλογερικού (μήκους 750 μέτρων), καθώς και τη νέα κοιλαδογέφυρα Παλλαντίου (τεσσάρων ανοιγμάτων, με μήκος 160 μέτρα).
Ενημερώνοντας τους παριστάμενους, ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας «Μορέας», Δημ. Κούτρας, ανέφερε ότι δόθηκε τέλος στις στροφές του Καλογερικού, ενώ το τμήμα μέχρι την Καλαμάτα θα έχει παραδοθεί σε ένα χρόνο περίπου. «Έχουμε κατασκευάσει ένα δρόμο που είναι σε όλα τα σημεία του από την Κόρινθο μέχρι τα Παραδείσια, με εξαίρεση ένα μικρό τμήμα στο Σπαθοβούνι για το οποίο περιμένουμε απαλλοτρίωση, καταπληκτικό. Αυτός ο δρόμος είναι ό,τι καλύτερο έχει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα».
Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος από πλευράς υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ι. Καρνέσης, δεν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο έργο, αλλά απαντώντας σε ερωτήσεις που του έγιναν, είπε πως ότι το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα είναι εξαιρετικά δύσκολο τεχνικά έργο, που κατασκευάζεται σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το τμήμα θα παραδοθεί χωρίς τη μεταλλική γέφυρα (Τ4) με παράκαμψη, λίγο μετά το Πάσχα και στη συνέχεια, το φθινόπωρο, ολοκληρωμένο με τη γέφυρα Τ4. Εκτίμησε δε, ότι το Τσακώνα – Καλαμάτα, μέχρι το ύψος του νοσοκομείου, θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2011.
Όσον αφορά στο Τσακώνα – Καλό Νερό, είπε πως προχωρούν οι μελέτες, αλλά «είναι και αυτό ένα τμήμα που θέλουμε να προχωρήσει γρήγορα».
Για το Πύργος – Καλό Νερό, παρατήρησε ότι θα πρέπει να εξεταστεί η απόφαση του ΣτΕ, αλλά και να σταθμίσουν τα δύο υπουργεία (ΥΠΕΚΑ και Υποδομών) το πώς θα προχωρήσουν σε σχέση με τη σύμβαση παραχώρησης.
Ο βουλευτής Ι. Λαμπρόπουλος επισήμανε πως είχε δοθεί από πλευράς υπουργείου απάντηση για μηδενική λύση και ο κ. Καρνέσης αντέτεινε ότι τη λύση αυτή στηρίζει ένθερμα το υπουργείο Υποδομών, «αλλά θα πρέπει να δούμε και τι λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας, η απόφαση του οποίου, κατά πληροφορίες μας, δε μιλά μόνο για την απόσταση των 5 χιλιομέτρων στην περιοχή του Καϊάφα, αλλά για μεγαλύτερη». Από πλευράς του, ο γενικός γραμματέας Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων του Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σέργιος Λαμπρόπουλος, ευχήθηκε «να ’χουμε πάντοτε τέτοια καλά έργα»

Με στοιχεία απο 'Φων'η' και 'Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια: