ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Καταγγελία για υποχρηματοδότηση του έργου Παραδείσια - Τσακώνα

Ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, επικεφαλής του συνδυασμού της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», συναντήθηκε χθες με τον αναπληρωτή διευθυντή του έργου Παραδείσια - Τσακώνα, (τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας που το 2003 είχε καταρρεύσει από καθίζηση), Νίκο Ντονά, για να ενημερωθεί για την πορεία και τα προβλήματα του έργου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Πετράκος σημείωσε ότι «υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την ολοκλήρωση του έργου στα τέλη του 2011 όπως είχε προγραμματιστεί, διότι από τον Ιούνιο έχει σταματήσει η χρηματοδότηση του έργου από την κυβέρνηση».

Ο κ. Πετράκος προσέθεσε ότι «το ελληνικό Δημόσιο χρωστάει για εκτελεσμένες εργασίες 17 εκατ. ευρώ και αν ληφθεί υπόψη ότι χρειάζονται ακόμη 71.700.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι να σταματήσουν ουσιαστικά οι εργασίες ολοκλήρωσης» και συμπλήρωσε πως «είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, 8 χρόνια μετά την κατάρρευση του δρόμου Παραδείσια - Τσακώνα, όχι μόνο να μην έχει ολοκληρωθεί παρά να κινδυνεύει και η συνέχιση της αποκατάστασής του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: