ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ειδική ιστοσελίδα για τα ελαστικά και την ασφάλεια που προσφέρουν


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Ένα νέο χώρο στο Internet έχει δημιουργήσει η εταιρία ελαστικών Bridgestone, η οποία σχεδιάστηκε για να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα της σημασίας της ασφάλειας των ελαστικών. Ο πολύ γνωστός Βρετανός, ειδικός στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τηλεοπτικός σχολιαστής, Tony Jardine, μας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα που περιέχει μία σειρά από σύντομα βίντεο με τα τρία βασικά μηνύματα της οδικής ασφάλειας: πίεση ελαστικών, βάθος πέλματος και ζημιά/ανομοιόμορφη φθορά.

Η έννοια κατασκευής μίας τέτοιας ιστοσελίδας έγινε για να γνωρίσουν οι καταναλωτές πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η συντήρηση των ελαστικών. Και αυτό διότι τα αποτελέσματα από περισσότερους από 50.000 δωρεάν ελέγχους, που πραγματοποίησε η Bridgestone τον περασμένο χρόνο, αποκάλυψαν ότι 8 στα 10 αυτοκίνητα έχουν ελαστικά με χαμηλή πίεση αέρα, 1 στα 6 έχει φθαρμένα ελαστικά πέραν του νόμιμου ορίου και 1 στα 11 έχει πολύ φθαρμένα ελαστικά, με πολύ χαμηλή πίεση.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας οδικής ασφάλειας της Bridgestone μπορούν, επίσης, να παραγγείλουν ένα δωρεάν μετρητή ελαστικών, να “κατεβάσουν” το φυλλάδιο θεμάτων οδικής ασφάλειας, να διαλευκάνουν τις πληροφορίες που αναγράφονται στα πλαϊνά των ελαστικών και να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο η εταιρία συμβάλλει στη μείωση των μοιραίων τροχαίων ατυχημάτων στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό χάρτη οδικής ασφάλειας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.tyresafety.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: