ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Πώς να «προλάβετε» τη γρίπη




Ο χειμώνας έρχεται και φέρνει μαζί του και τα γνωστά σε όλους κρυολογήματα. Καλό είναι, λοιπόν, να προετοιμάσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ώστε να αποφύγετε τα ενοχλητικά συμπτώματα της γρίπης και να μην καθηλωθείτε στο κρεβάτι. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές, για να «προλάβετε» το κρυολόγημα:

Κατ' αρχάς, συνώνυμο της υγείας είναι μια ισορροπημένη........
 και πλούσια σε βιταμίνες διατροφή. Δημιουργήστε ένα διατροφικό πλάνο και προσθέστε σ’ αυτό τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και πρωτεΐνες. Οι μεν πρώτες ενισχύουν το ανοσοποιητικό, οι δε δεύτερες σας γεμίζουν με ενέργεια, για να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στις καθημερινές απαιτήσεις.

Για παράδειγμα, καταναλώστε περισσότερα λεμόνια, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Επίσης, έχουν αντισηπτική δράση, όποτε καλό θα ήταν κάθε φορά που έρχεστε σε επαφή με ανθρώπους που νοσούν να μασάτε μια φλούδα λεμονιού.

Δεν αρκεί όμως μόνο η σωστή διατροφή, αλλά σημαντική για την υγεία σας μπορεί να αποδειχθεί και η άσκηση. Εντάξτε την άσκηση στη ζωή σας και μην κλείνεστε στο σπίτι, γιατί έτσι αυξάνετε την επιρρέπειά σας σε κάθε είδους γρίπη. Είναι γνωστό ότι η σωματική δραστηριότητα και ο καθαρός αέρας ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και την ψυχολογία σας.

Αν πάλι δεν σας περισσεύει χρόνος για άσκηση, μια βόλτα σε καθημερινή βάση μπορεί να σας βοηθήσει και αυτό γιατί ο περίπατος ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και κατά συνέπεια την υγεία μας.

Ακόμα ένα προληπτικό μέτρο κατά της γρίπης είναι τα ζεστά ρούχα. Προτιμήστε να φοράτε ρούχα που κρατούν το σώμα σας ζεστό, μια και το κρύο μειώνει τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τέλος, αποφύγετε την υπερβολική κούραση και το στρες και φροντίστε να κοιμάστε αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: