ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Σύσκεψη για τη σεισμική δραστηριότητα στη Μεσσηνία




Η εκτίμηση της σεισμικής δραστηριότητας που εκδηλώθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Aνω Μεσσηνία, προκαλώντας υλικές ζημιές στην περιοχή, αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ο κ. Τατούλης απηύθυνε αίτημα για τοποθέτηση σεισμογράφων στην περιοχή της Οιχαλίας για την παρακολούθηση του φαινομένου, ενώ επισήμανε την ετοιμότητα της περιφέρειας καθώς και την ανάγκη για πλήρη χαρτογράφηση της περιοχής.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ..........
την πρωτοβουλία από πλευράς της περιφέρειας, για διαμόρφωση, σε συνεργασία με τους καθηγητές, ενός σχεδίου αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και πολιτικής προστασίας, στο οποίο θα συμβάλουν σημαντικά οι νέες τεχνολογίες και ο εθελοντισμός.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι το φαινόμενο εκτονώνεται με πολλούς μικροσεισμούς, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα ενός μεγαλύτερου.
Σ΄ αυτό το πλαίσιο, οι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση της κατάστασης καθηγητές πρόκειται να επισκεφθούν τα χωριά που βρίσκονται στο επίκεντρο των σεισμών προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους, αλλά και να τοποθετήσουν σεισμογράφους σε δύο σημεία του δήμου Οιχαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: