ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Απαλλαγείτε από το κοιλιακό λίπος



Θέλετε να απαλλαγείτε από το λίπος της κοιλιάς, όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για λόγους υγείας; Διαβάστε την παρακάτω έρευνα και επιλέξτε τον ιδανικό τύπο άσκησης.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η αεροβική άσκηση καίει 67% περισσότερες θερμίδες και βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει όχι μόνο το ορατό λίπος από την κοιλιά, αλλά και αυτό γύρω από τα εσωτερικά όργανα.

Η έρευνα διήρκησε 8 μήνες και διεξήχθη σε 196 υπέρβαρους εθελοντές, ηλικίας 18 έως 70 ετών.

Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Η πρώτη έκανε τζόκινγκ, η δεύτερη ασκήσεις με βάρη και η τρίτη συνδυασμό και των δύο.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ντιουκ που πραγματοποίησαν την μελέτη, σημειώνουν πως ...........
στόχος τους ήταν να διαπιστώσουν κατά πόσον μειώνουν τα τρία είδη προπονήσεως το λίπος στην κοιλιά και γύρω από τα όργανα.

Το περισπλαχνικό λίπος, όπως λέγεται, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, διαβήτη και ορισμένων μορφών καρκίνου, όταν βρίσκεται σε περίσσεια στο σώμα.

Το τζόκινγκ μείωσε σημαντικά το περισπλαχνικό λίπος και βελτίωσε αρκετούς δείκτες καρδιαγγειακού κινδύνου – όπως την αντοχή στην ινσουλίνη, τα επίπεδα των ηπατικών ενζύμων και τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Ανάλογα οφέλη παρείχε και η συνδυασμένη προπόνηση, ενώ αντιθέτως οι ασκήσεις με βάρη από μόνες τους δεν φάνηκε να ωφελούν.

Πηγή: Ladynews

Δεν υπάρχουν σχόλια: