ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Θανάσης Μαυρίδης:Μόνη λύση οι εκλογές...


Μισώ οτιδήποτε θυμίζει οχλοκρατία, κάθε έκφραση που γίνεται στο όνομα του λαού και κρύβει μέσα της τα ταπεινότερα των κινήτρων. Επίσης, δεν είμαι λάτρης των παρελάσεων, της εθνικής υστερίας και της πατριδοκαπηλίας. Ωστόσο, δεν ήταν όμορφο αυτό που έγινε την Παρασκευή. Κι από την άλλη, έχει μεγάλες ευθύνες η κυβέρνηση που έδωσε ζωτικό χώρο στον όχλο. Ο μόνος τρόπος για να κλείσει τις χαραμάδες προς το χάος είναι οι εκλογές.

Όποιος θέλει μπορεί να χαϊδεύει τα αυτιά των «εξεγερθέντων». Αλλά αυτό δεν καθιστά υποχρεωτική αυτή την στάση απ’ όλους μας. Μπορεί η ασυνάρτητη πολιτική της κυβέρνησης να έχει προκαλέσει μεγάλη βλάβη και ακόμη μεγαλύτερη οργή σε μεγάλο μέρος του λαού, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για φαινόμενα ανάλογα με αυτά που ζήσαμε την Παρασκευή.
Αλίμονο, αν κάθε φορά που νιώθαμε αγανακτισμένοι, παίρναμε στο κυνήγι όποιον θεωρούμε υπεύθυνο για την δυστυχία μας. Αυτό δεν είναι κοινωνία, είναι ζούγκλα.

Η ευθύνη για το γεγονός ότι έχουν διαλυθεί τα πάντα, ότι δεν λειτουργούν οι θεσμοί ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνά και όταν αυτό δεν καθίσταται δυνατό, η ακυβερνησία δίνει ζωτικό χώρο στο χάος και στον όχλο.

Η κοινωνική αδικία είναι κάτι περισσότερο από φανερή. Επίσης, η ατιμωρησία όλων εκείνων που λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία έχει οπλίσει με επιχειρήματα την φαρέτρα όσων ονειρεύονται να χρησιμοποιήσουν την οργή του κόσμου για να κάνουν πράξη τα δικά τους όνειρα για το πώς πρέπει να λειτουργεί η Πολιτεία. Σε κάθε περίπτωση μπορεί ο καθένας να κάνει όσα όνειρα θέλει, να σκέφτεται για ένα δικαιότερο πολιτικό σύστημα, αλλά ας μας κάνει την χάρη να μας επιτρέψει να μην συμφωνούμε μαζί του...

Όλα όσα συμβαίνουν δεν είναι απόρροια κάποιων μεταφυσικών φαινομένων. Ο κόσμος είναι εξοργισμένος διότι καλείται να κάνει θυσίες που του φαίνονται ανούσιες. Ταυτόχρονα λείπει η προοπτική της εξόδου από την κρίση. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει, οπότε  δεν μένει άλλη λύση από τις εκλογές. Οι εκλογές είναι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε την Δημοκρατία μας, αφοπλίζοντας όλους εκείνους που έχουν διοριστεί αυτόκλητοι υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος.  Ο κ. Παπανδρέου οφείλει να ζητήσει την λαϊκή ετυμηγορία. Θα το κάνει αργά ή γρήγορα. Όσο πιο γρήγορα, τόσο μικρότερη θα είναι η ζημία που θα έχει προκληθεί στους θεσμούς και στο πολίτευμα...

Θανάσης Μαυρίδης



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: