ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Διαγραφή του ελληνικού χρέους ζητεί ο Oskar LafontaineΥπέρ της διαγραφής χρέους για την αντιμετώπιση της κρίσης της Ελλάδας τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Oskar Lafontaine, μιλώντας σήμερα στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

«Η διαγραφή χρέους θα πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συντεταγμένα» είπε ο κ. Lafontaine, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να εκτιμήσει κανείς τους κινδύνους μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια».

Υπογράμμισε, πάντως, ότι για τη διαγραφή χρέους της Ελλάδας........
 «είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν όλα τα πιστωτικά ινστιτούτα των ευρωπαϊκών χωρών». Ταυτόχρονα, ο κ. Lafontaine ζήτησε να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του το πρόβλημα της υπερχρέωσης με αυστηρό και αποτελεσματικό έλεγχο των τραπεζών.

Άσκησε, επίσης, κριτική στα πλεονάσματα εξαγωγών και στο «ντάμπινγκ» μισθών των προηγούμενων ετών, που αποβαίνει, όπως είπε, εις βάρος των υπολοίπων εταίρων.

Αντίστοιχη πρόταση για διαγραφή χρέους της Ελλάδας, ως λύση για την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα, έκανε και ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών, Peer Steinbrück, στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit».

Δεν υπάρχουν σχόλια: