ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Θα απορροφηθούν 4.500 άνεργοι στη Πελοπόννησο

 
 
 
Ευρεία σύσκεψη οργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων κι εκπροσώπων φορέων από την Πελοπόννησο, με αντικείμενο την προώθηση του προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας.

Μέσω του προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας θα απασχοληθούν 4.500 άνεργοι στους πέντε νομούς της Πελοποννήσου, για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, σε φορείς της αυτοδιοίκησης και κοινωνικούς φορείς, λαμβάνοντας το βασικό μισθό και με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.......Όπως επισημάνθηκε τόσο από τους αντιπεριφερειάρχες όσο και από τους δημάρχους, το πρόγραμμα στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται ο τόπος δεν λύνει το οξυμμένο πρόβλημα ανεργίας στην Πελοπόννησο, ούτε αποτελεί πανάκεια. Δίνει, όμως, διέξοδο σε σημαντικό αριθμό μακροχρόνια ανέργων, κυρίως νέων, και τους εντάσσει στην εργασία, παρέχοντάς τους πλήρη ασφάλιση.

Ως τις 11 Ιουλίου, θα πρέπει να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον συμμετοχής των φορέων της Πελοποννήσου με υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων και στη συνέχεια θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες, προκειμένου τον Σεπτέμβριο να αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος με την απορρόφηση ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: