ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Πύρινα μέτωπα στον ελλαδικό χώρο - Εκκενώνεται χωριό στην Τρίπολη

 
 
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή  της Ασέας κοντά στο χωριό Πάπαρι του Δήμου Τρίπολης στην Αρκαδία ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής και, λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και κινείται ανεξέλεγκτα προς διάφορες κατευθύνσεις.

Επί τόπου ...........
επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και τέσσερα αεροσκάφη. Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης, Γιώργος Καρλής, απειλείται το χωριό Πάπαρι και απομακρύνονται οι κάτοικοι με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, ενώ έκανε έκκληση για τη συνδρομή βυτιοφόρων από γειτονικούς δήμους, ζητώντας παράλληλα πολίτες να συνδράμουν και να πάνε στο σταθμό διοδίων Ασέας, προκειμένου να τους κατευθύνει η Πυροσβεστική.

Στον σταθμό διοδίων Ασέας βρίσκονται λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αρκαδίας για εκκένωση κι άλλων χωριών, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Λίγα λεπτά αργότερα, φωτιά εκδηλώθηκε και σε δασική έκταση στην περιοχή Γαβρολίμνη Ναυπάκτου. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Επίσης, στις 12:30 ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ορθονιές Ζακύνθου. Επί τόπου βρίσκονται εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής πύρινο μέτωπο ξέσπασε στα Φαλάσαρνα, στην περιοχή πάνω από τον Πλάτανο, στα Χανιά. Στο σημείο επιχειρούν επτά οχήματα με 18 πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: