ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Έχασε τη μιλιά του ο Βενιζέλος

 
 
 
Δ. Κ.
Εγγυήσεις δεν μας είχε δώσει ο υπουργός Οικονομικών ότι στο τέλος της υπουργικής Επιτροπής θα μας μιλήσει για τις εγγυήσεις που έδωσε εκείνος στους Φινλανδούς. Όμως οι δημοσιογράφοι πίστεψαν πως μετά από πέντε ώρες συζήτησης στην Επιτροπή, ο ευφραδής και ρήτορας που δεν βάζει ποτέ τελεία Ευάγγελος Βενιζέλος θα έλεγε δύο κουβέντες στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης που τον περίμεναν υπομονετικά στο περιστύλιο της Βουλής μέχρι να τελειώσει η Επιτροπή.

«Παιδιά ετοιμαστείτε, μάλλον βγαίνουν! Βλέπω τον οδηγό του Βενιζέλου ......
να μπαίνει στο αμάξι» είπε ένας δαιμόνιος ρεπόρτερ, προετοιμάζοντας την ομήγυρη για τη μεγάλη στιγμή. Τα χαμόγελα και τα αστεία σταμάτησαν καθώς θα ξεκινούσε το ρεπορτάζ. Ο οδηγός όμως του «τσάρου της Οικονομίας» έκανε αναστροφή, οδήγησε προς την πίσω πλευρά του Κοινοβουλίου και μερικά λεπτά αργότερα χανόταν από… μπροστά μας μαζί με τον εύσωμο κύριο, που εξαιτίας των φιμέ τζαμιών του αυτοκινήτου του μόλις που διακρινόταν μέσα στην πολυτελέστατη BMW.

Τον ίδιο δρόμο πήραν όλοι οι υπουργοί που συμμετείχαν σήμερα στην υπουργική Επιτροπή, εκτός του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου που βγήκε για να υποστεί το βάσανο των ερωτήσεων.

«Όχι, δε συζητήσαμε το θέμα των εγγυήσεων. Είναι ένα λεπτό θέμα και δεν απασχόλησε σ’ αυτή τη φάση την κυβερνητική επιτροπή. Ο κύριος Βενιζέλος, εντός της εβδομάδας, θα μιλήσει για την πορεία της οικονομίας. Για μας ψηλά στην ατζέντα είναι η υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου και η εκτέλεση του Προϋπολογισμού» είπε ο Ηλίας Μόσιαλος, προσπαθώντας να ξεπεράσει την εμμονή των δημοσιογράφων για το συγκεκριμένο θέμα.

Κυβερνητικοί κύκλοι πάντως έλεγαν (μιας και ο Βενιζέλος έχασε τη μιλιά του, αφού και άλλες χώρες, όπως η Φινλανδία, ζητάνε εγγυήσεις για το δάνειο που θα μας δώσουν) ότι «αν όλοι ζητούσαν μετρητά ως εγγύηση, δεν θα υπήρχε δάνειο και αν ακυρωθεί η απόφαση για την Ελλάδα, τότε θα καταρρεύσει όλη η Ευρώπη».

Μ’ αυτό ίσως το σκεπτικό ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως η Κυβέρνηση συνεχίζει με αποφασιστικότητα τις ανατροπές μέσα από διάλογο και ανοικτές διαδικασίες, ενώ στη συνέχεια έφυγε μετά από τη μαραθώνια συζήτηση για… ένα γάμο στην Κρήτη.

Αεροπορικώς καλέ, ποιο κανό και πράσινα άλογα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: