ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Επί τάπητος όλες οι παράμετροι του ενιαίου μισθολογίου



Τις λεπτομέρειες αναφορικά με το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου συζήτησαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, σε ευρεία σύσκεψη.

Δεν έγιναν συγκεκριμένες ανακοινώσεις, ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι........
 «στόχος του νέου βαθμολογίου και μισθολογίου δεν είναι ο περαιτέρω περιορισμός των αποδοχών των υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά η διαμόρφωση ενός νέου ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου».

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ρόβλιας.

Τα πέντε σημεία που παραμένουν υπό εξέταση

Την ίδια ώρα, οι συναρμόδιοι υπουργοί καλούνται να λάβουν αποφάσεις αναφορικά με συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου όπως:

α) Ποιο θα είναι το ποσοστό των υπό κατάργηση ειδικών επιδομάτων που θα ενσωματωθεί άμεσα στον βασικό μισθό.

β) Πώς και με ποια κριτήρια θα προσμετράται η απόδοση των υπαλλήλων με βάση το νέο σύστημα αξιολόγησης και πώς θα διαφοροποιεί το μισθολογικό καθεστώς.

γ) Τι ύψος θα έχει τελικά το επίδομα ευθύνης, το οποίο, από κοινού με το οικογενειακό και το επίδομα ειδικών συνθηκών, έχει αποφασιστεί να διατηρηθεί μετά την κατάργηση των επιδομάτων.

δ) Ποια θα είναι η οικονομική επιβάρυνση, την οποία θα επιφέρει η ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό για τις συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: