ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Τελεσίγραφο σε οφειλέτες από την Εφορία



Προθεσμία 15 ημερών έχουν 900 χιλ. φορολογούμενοι, με ληξιπρόθεσμα χρέη που φθάνουν τα 41 δισ. ευρώ, προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Σε αντίθετη περίπτωση η Εφορία θα προχωρήσει από τον Σεπτέμβριο σε.........


Α) κατασχέσεις για τους οφειλέτες μικροποσών και

Β) αυτόφωρο για όσους χρωστούν πάνω από 150 χιλ. ευρώ.

Ήδη τα πρώτα «ραβασάκια» της Εφορίας έχουν αρχίσει να φθάνουν στις πόρτες οφειλετών, ακόμα και αυτών που χρωστούν ποσά της τάξεως των 500 ευρώ, στο πλαίσιο εφαρμογής της εγκυκλίου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη.

«Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχετε ανταποκριθεί στις σχετικές προσκλήσεις μας για τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σας στο Δημόσιο, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στη λήψη εις βάρος σας μέτρων, όπως προβλέπεται από τον νόμο. Θεωρήσαμε όμως σκόπιμο, πριν από κάθε ενέργειά μας προς αυτήν την κατεύθυνση, να σας καλέσουμε και πάλι για την τακτοποίηση των παρακάτω οφειλών σας μέσα σε 15 ημέρες από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής. Οι ληξιπρόθεσμες δόσεις επιβαρύνονται με προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης. Οι προσαυξήσεις έχουν υπολογιστεί μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης», επισημαίνεται στο σχετικό κείμενο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, από τους 900 χιλ. οφειλέτες, οι 892 χιλ. οφείλουν ποσά που φθάνουν μέχρι 150 χιλ. ευρώ, με την πλειοψηφία όμως να εμφανίζει χρέος μέχρι 3 χιλ. ευρώ. Το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών των 892 χιλ. οφειλετών αγγίζει τα 4,1 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 37 δισ. αντιστοιχούν σε 14.700 οφειλέτες, εκ των οποίων οι 8.200 είναι νομικά πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: