ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

«Είναι φανερό ότι υπάρχουν μίζες»

«Είναι φανερό ότι η υπόθεση “μπάζει νερά”, υπό την έννοια ότι υπάρχει ένα σκάνδαλο μίζας που εξελίχθηκε μέσα από διάφορες πτυχές εκτέλεσης του προγράμματος», παραδέχεται ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα», για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος, εμμέσως πλην σαφώς, λέει ότι τις αποφάσεις για την αγορά των υποβρυχίων δεν τις έλαβε μόνος του κάνει λόγο για: ...


- Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και άρα και τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

-Τον Γιάννο Παπαντωνίου, λέγοντας «αποχώρησα από το ΥΠΕΘΑ τον Οκτώβριο του 2001,δεν έχω πλήρη γνώση των δεδομένων για την περίοδο μετά τη δική μου θητεία».

- Τους υπουργούς Άμυνας της ΝΔ που «προσπάθησαν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα».

- Τις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι «τα ΄χουν βρει», υποστηρίζοντας ότι «όταν θέλεις να διερευνήσεις πραγματικά τι συνέβη σε μία τέτοια υπόθεση… δεν μπορείς να την χωρίζεις σε μέρη και τμήματα…»

Πάντως ο πρώην υπουργός δηλώνει ότι είναι υπερήφανος γιατί «επί της θητείας μου υπεγράφη μία ισχυρή σύμβαση ,με την οποία το ΠΝ απέκτησε το πιο σύγχρονο και εξελιγμένο συμβατικού τύπου υποβρύχιο παγκοσμίως, διασφαλίζοντας για τα επόμενα χρόνια στρατηγικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο. Δεν πρόκειται για αγορά, αλλά για σύμβαση συμπαραγωγής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με τη γερμανική εταιρεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: